Халва соняшникова

Автор: | Опубліковано Поради Немає коментарів

Інгредієнти: 1,5 склянки борошна; 2 склянки соняшників; 150 грам соняшникової олії; 1 стакан цукру; третина склянки води.

Приготування

Обсмажити насіння, потім двічі, разом з лушпинням, пропустити через м’ясорубку. Борошно підсмажуємо до червоного (не забувайте його весь час помішувати!). Потім потрібно змішати борошно і насіння та ще разів зо два пропустити цю суміш через м’ясорубку.

Тепер готуємо сироп. Заливаємо весь цукор водою і на великому вогні доводимо його до кипіння. Знімаємо піну і вогонь робимо нижче середнього. Сироп повинен кипіти не бурхливо, але активно. Варимо поки смак сирої води повністю не зникне.

Потім знімаємо з вогню готовий сироп, вливаємо туди соняшникову олію і додаємо перемелене насіння з борошном. Швидко все перемішуємо і перекладаємо в заздалегідь підготовлену форму. Далі – в холодильник, під прес, аж до повного застигання.

Виходить дуже смачна домашня халва, в якій зовсім не відчувається лушпиння!

Додати коментар