ЗЕМЕЛЬНІ БАТАЛІЇ КАРАНТИННОЇ СЕСІЇ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Особливістю 93 чергової сесії Кам’янець-Подільської міської ради, яка розтягнулася на два дні (вівторок і середу, 16 і 17 червня), став акцент на земельних питаннях, а їх на розгляд виносилося майже три сотні. Перед початком пленарного засідання міський осередок ВО «Свобода» організував пікет проти незаконного виділення земельних ділянок для будівництва гаражів за рахунок зелених зон і місць відпочинку мешканців прилеглих будинків.

За словами організаторів, у подальшому ці гаражі часто переоформлюються на комерційну забудову. Крім прихильників партії, на акцію також зібралися жителі будинків, які виступали проти виділення землі під гаражне будівництво на прилеглій до їх житла території.
З вулиці мирна акція перенеслася у сесійну залу. Проте, виходячи з карантинних вимог, людей попросили вийти, і вони обмежилися очікуванням результатів голосування у коридорі та прес-центрі.

При формуванні порядку денного, ще на початку засідання, міські депутати частково пішли назустріч мітингуючим і відправили частину «резонансних» питань на довивчення.

Свою роботу міська рада розпочала з питання про забудову центрального стадіону, де, окрім житлових будинків, забудовник пообіцяв побудувати спортивний комплекс на 1500 кв.м. Ця справа тягнеться уже декілька років, а обіцяної спортивної арени до цих пір немає навіть у проекті. Щоб якось змусити забудовника виконати свої обіцянки, депутати звернулися до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Хмельницькій області стосовно перевірки містобудівних умов та обмежень будівництва, яке зараз ведеться на території стадіону.
Ще одним рішенням у цьому напрямку стало звернення міських обранців до Кабінету Міністрів України і Міністерства освіти і науки України щодо передачі у комунальну власність незавершеного спорткомплексу Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості. Відповідно міська влада у майбутньому має на меті зробити тут сучасний майданчик для занять спортом.

Серед земельних питань найбільше зауважень виникало навколо двох ділянок – одна на вулиці Данила Галицького, 20, інша – у дворі будинку на вулиці Соборна, 29. Щодо відведення земельної ділянки під гараж на Данила Галицького рішення про затвердження проекту землеустрою не набрало необхідної кількості голосів. Подібне рішення по вулиці Соборній було відправлене депутатами на довивчення. Не дивлячись на це, депутати незабаром змінили свою думку. Тож ближче до вечора, коли розійшлися мітингуючі, вони знову повернулись до питання виділення земельної ділянки по Данила Галицького, і кількістю у 20 голосів прийняли рішення на користь заявника, а наступного дня міські обранці кількістю в 22 «за» погодили питання із гаражем у дворі будинку на Соборній.

Ще одним назрілим питанням, що стосується пандемії коронавірусу, стало затвердження Програми придбання приладу для проведення полімерної ланцюгової реакції в режимі реального часу. Прилад ПРЛ-діагностики конче необхідний нашому місту та району задля прискорення виявлення коронавірусної інфекції. Адже для того, щоб отримати результати тестів з Хмельницького, іноді потрібно чекати тиждень. На придбання медичного апарату з міського бюджету планується виділити 2 млн 800 тис.грн. Нагадаємо, що тільки метод полімерної ланцюгової реакції дає майже 100% надійність у виявлені СОVID-19.

За період карантину питань набралося стільки, що народні висуванці не змогли розглянути їх за один день. Тому засідання сесії продовжилось наступного дня.

Депутати далі розглядали земельні питання. Тоді ж, щоб припинити будь-які спекуляції на тему виділення військовим добровольцям і учасникам АТО, ООС земельних ділянок у місті, керуючий благодійною організацією «Фонд підтримки учасників бойових дій «Наші» Іван Дробний запропонував усі земельні проекти, які стосуються ветеранів і учасників бойових дій на сході України, розглядати спочатку на координаційній раді з соціальної підтримки учасників АТО, ООС. Після деяких дискусій дана пропозиція знайшла підтримку у більшості депутатів.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар