Здоровий спосіб життя по-кам’янецьки

Автор: | Опубліковано Новини, Спорт Немає коментарів

Гасло цьогорічного відкриття туристичного сезону «Кам’янець активний! Кам’янець спортивний!» наочно демонструє, що бути здоровим нині в тренді. Тож наше місто всіма можливими способами запрошує до активного туризму та закликає популяризувати здоровий спосіб життя. Саме тому в програмі відкриття турсезону було чимало заходів саме спортивного спрямування.

СУХИМ З ВОДИ НЕ ВИЙШОВ НІХТО

Кожний бажаючий міг стати учасником І Всеукраїнського ТУРатлону KANYON, що проводився в рамках відкриття турсезону. Понад півсотні учасників з Кам’янця-Подільського, Хмельницького, Чернівців та Житомира змагалися за звання найкращого в забігу, велогонці, сплаву річкою та переправі через Смотрич. Спортивні перегони стартували 22 квітня, о 9.00, на Алеї закоханих і завершилися близько четвертої дня на площі Польський ринок. Тож під час офіційного відкриття турсезону головний суддя змагань Ігор Абрамович оголосив імена переможців. Найбільш витривалими серед жінок виявилися Любов Бойко (І місце), Анна-Марія Біба (ІІ місце), Сніжана Дайнега (ІІІ місце), серед чоловіків — Роман Заянчуковський (І місце), Павло Бурковський (ІІ місце), Сергій Кабачук (ІІІ місце). З рук міського голови Михайла Сімашкевича та народного депутата Володимира Мельниченка вони отримали подарунки та премії (5000, 3000, 2000 грн. відповідно). Також ексклюзивні нагороди вручили всім учасникам ТУРатлону.

— Думаю, що за мільйони років існування каньйону він вперше бачив таке дійство. Завдяки студентам-волонтерам К-ПНУ ім.І.Огієнка перегони пройшли успішно й безпечно. Сподіваюся, що задоволення отримали всі, хоча сухим з води ніхто не вийшов, а дехто навіть спробував її на смак, — зазначив Ігор Абрамович.

Організаторами ТУРатлону виступили Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, магазин “Веломан”, готелі “Сім днів” та “Гала-готель” за підтримки міської ради.

ХТО НЕ СКАЧЕ, ТОЙ… НЕ РЕКОРДСМЕН

Майже півтори тисячі людей віком від 14 до 35 років протягом хвилини одночасно стрибали на скакалках на стадіоні імені Григорія Тонкочеєва минулої суботи. Вони створили неймовірне спортивне видовище, й похмура та холодна погода не завадила цьому. Таким чином кам’янчани встановили рекорд, який і був зафіксований представниками Національного реєстру рекордів України — друкованого аналогу Книги рекордів Гіннеса.

— Оголошуємо нове досягнення України — національний рекорд у номінації «Найбільша кількість людей, які одночасно стрибають на скакалці». Попередній подібний рекорд було поставлено в Києві 2013 року, коли водночас стрибали 352 учасники. Тож Кам’янець-Подільський вкотре підтвердив своє реноме активного й спортивного міста, — зазначила експерт Книги рекордів України Лана Вєтрова.

У встановленні цього спортивного досягнення взяли участь керівники міста й району — очільник міста Михайло Сімашкевич, голова райдержадміністрації Василь Сукач, секретар міської ради Дмитро Васильянов, заступник мера Вадим Савчук і керуючий справами міської ради Яна Мельничук, які заохочували інших під гаслом: «Роби, як я!». По завершенні кожний учасник отримав заслужений сертифікат про участь у фіксації рекорду.

СПОРТИВНО-ТАНЦЮВАЛЬНЕ СВЯТО ДУШІ

Офіційно туристичний сезон стартував 22 квітня на площі поблизу міської Ратуші. І щоб вкотре довести, що в Кам’янці-Подільському є значний потенціал для розвитку спорту, перед початком урочистостей цікаві номери показали чемпіони України зі спортивної акробатики, призери чемпіонату Європи з цього виду спорту, майстри спорту України Владислав Алексєєв, Владислав Горевич, Юрій Семенов та Андрій Осадчий, а також призери чемпіонату України зі спортивної акробатики, майстри спорту України Руслан Аскеров та Сергій Ковальов. Їх виступи викликали щире захоплення глядачів.

Затим зі словами вітань до присутніх звернулися міський голова Михайло Сімашкевич, народний депутат Володимир Мельниченко, голова РДА Василь Сукач, керівник апарату Хмельницької ОДА Юрій Бирка та представник Європейської поліцейської асоціації в Україні Вадим Трофимчук.

А трохи згодом на всіх любителів танцю чекало справжнє свято душі — керівник творчого об’єднання Rumber’os art-group, україно-венесуельський хореограф Амадор Лопес провів майстер-клас для кам’ячан. Разом із викладачем танцювальної та фітнес-студії Rumber’os Олегом Серафином влаштували для кам’янчан справжнє танцювальне шоу. До дійства долучилися учасники мистецького фестивалю “Перлина Поділля”, що розпочався в нашому місті саме цього дня.

А 23 квітня було встановлено ще один рекорд, уже обласний, — за кількістю осіб, які одночасно займаються йогою. Впродовж години на території комплексу Старобульварний майже двісті учасників виконували вправи з йоги. Передували цьому декілька тренувальних занять. Зафіксувала подію представник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ

21-23 квітня до нашого міста для професійного спілкування та обміну досвідом з’їхалися представники засобів масової інформації з різних куточків України. В рамках відкриття туристичного сезону тут відбувся ІІ Кам’янець-Подільський медіа-форум. Своїми знаннями в цій сфері з журналістами поділилися тринадцять спікерів з Києва, Харкова, Одеси, Рівного та Вінниці. Протягом трьох днів для учасників зустрічі проводилися лекції, майстер-класи та практичні заняття, на яких обговорювалися стандарти професійної журналістики, тенденції сучасних мас-медіа, доступ до інформації, інструменти проведення журналістського розслідування, соціальна відповідальність журналіста тощо — словом, кожний з представників четвертої влади знайшов те, що йому найбільше припало до душі.

Організатором з’їзду медіа виступив Кам’янець-Подільський національний університет імені І.Огієнка в особі кандидата наук із соціальних комунікацій, доцента кафедри журналістики цього вишу Оксани Почапської.

У відкритті форуму взяв участь заступник міського голови Вадим Савчук, який від імені Михайла Сімашкевича привітав медійників на кам’янецькій землі та висловив переконання, що гості полюблять наше місто так само, як любимо його ми. Також він презентував присутнім програму заходів з нагоди початку туристичного сезону та запросив усіх долучитися до них, аби власним прикладом пропагувати здоровий спосіб життя.

Наталя КАМІНСЬКА.

 

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар