Володмир Гройсман відвідав Кам’янець

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

4 жовтня Кам’янець-Подільський з робочим візитом відвідав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Насамперед Володимир Борисович оглянув хід ремонтних робіт на автодорозі «Житомир-Чернівці», зокрема на сумнозвісному «Тещиному язиці».

– Нині питання безпеки на дорогах є дуже актуальним. Лише на відрізку шляху, на якому ми з вами знаходимося, щороку гине близько сотні людей. Ця дорога дуже вузька, технологічно неправильно побудована, але в той же час вона є життєво необхідною для регіону, оскільки з’єднує із обласним центром. Те, що з моменту її розширення, жодних летальних випадків не було, я вважаю нашою великою перемогою. Нині наше завдання, крім будівництва доріг, – формувати безпечне середовище для водіїв. Це питання надскладне, але його вирішення дасть можливість зберегти життя й здоров’я людей, – прокоментував Володимир Гройсман.

Опісля Прем’єр провів координуючу нараду з питань безпеки дорожнього руху в Україні, в якій взяли участь Міністр інфрастуктури Володимир Омелян, в.о. голови Укрінфрапроекту Микола Божко, державний секретар Міністерства внутрішніх справ Олексій Тахтій, голова Укртрансбезпеки Михайло Ноняк, очільник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, народний депутат України Володимир Мельниченко, представники вищих ешелонів влади, керівництво Хмельницької області, міста Кам’янця-Подільського та Кам’янець-Подільського району.

– Сьогодні ми будуємо в Україні нові дороги, але не слід забувати й про ще одне важливе питання – безпека на них. Щороку маємо трагічну статистику – 35 тисяч травмованих у ДТП, майже 3,5 тисячі загиблих, – такі жахливі цифри озвучив на початку наради Володимир Гройсман.

Аби врегулювати ситуацію на шляхах України та звести зазначені вище дані до нуля, у лютому цього року була створена Координаційна рада з безпеки дорожнього руху, яку очолив Володимир Борисович. Тому проведення такої наради на теренах Кам’янеччини під головуванням Прем’єр-міністра не є випадковістю.

Підсумками роботи зібрання Володимир Гройсман поділився із журналістами.

– Сьогодні із Дорожнього фонду виділяється 5%, а це близько 2,6 млрд гривень, які будуть спрямовані на посилення заходів безпеки на наших дорогах – будівництво кілець, облаштування та будівництво біло-червоних перехресть із освітленням, придбання засобів фото- та відеофіксації швидкості на дорогах тощо, – розповів представникам ЗМІ Володимир Борисович. – За підсумками сьогоднішньої наради, з понеділка спеціальними засобами на всіх дорогах буде контролюватися швидкість руху автомобілів. Оскільки головна причина смертності на автошляхах – це все-таки перевищення швидкості. По-друге, спільно із Міністерстовм освіти ми маємо ініціювати програму забезпечення дітей світловідбивними засобами, аби зменшити показник дитячого травматизму на дорогах. Дуже важливим є той факт, що з вересня в Україні почали діяти нові будівельні норми, тож відтепер ми проектуватимемо й будуватимемо шляхи за європейськими стандартами, а не за старими, ще радянськими.

В результаті всіх цих дій маємо зменшити травматизм на дорогах на 30%, – підсумував Прем’єр-міністр.

Тетяна ПРОСЯНА.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар