В окружній комісії виборчого округу 193 змінився голова: замість киянки ним став віньківчанин

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

20-го лютого відбулося перше, установче засідання Окружної виборчої комісії територіального виборчого округу 193, куди входять місто Кам’янець-Подільський, Кам’янець-Подільський та Новоушицький райони.

Уже з першого ж засідання довелося міняти голову комісії. Оскільки представниця, заявлена від кандидата на пост Президента України Мороза О.О., проживає в Києві, то за поданням кандидата її замінили на жителя Віньковець. Тож замість ВЛАД Ганни Георгіївни очолить ОВК МАЗУРЕНКО Анатолій Іванович. Його заступником стала НАГНИБІДА Антоніна Сигізмундівна (від Бойка Ю.А.), секретарем – РОМАНЮК Василь Григорович (від Богомолець О.В.). Всього ж склад окружної виборчої комісії налічує 35 осіб.

На перше засідання з’явилося лише 28 членів. Оскільки не було голови, а його заступник та секретар ще не мали досвіду проведення засідання, то головувати доручили члену комісії Підскоцькому Олегу Івановичу (від кандидата у президенти Петрова В.В.), а функції тимчасового секретаря виконувала Тернавська Оксана Ананіївна (віл Литвиненко Ю.Л.).

За словами головуючого, із 28 присутніх членів комісії 27 склали присягу. Відмовилася від цієї процедури Полярус Алла Володимирівна (від Безсмертного Р.П.).

– Відмова скласти присягу означає відмову особи бути членом комісії, про це йдеться у 29 статті Закону України «Про вибори Президента України», – зазначив Олег Підскоцький. – Ми про це Аллу Володимирівну попередили, але вона покинула засідання, так і не склавши присяги. Оскільки 27 членів комісії із 35 склали присягу, то цього достатньо, аби визнати повноважною роботу окружної виборчої комісії і вона є чинна у своїй діяльності.

Також члени комісії визначилися щодо затвердження переліку посад та кількісного складу технічного персоналу для роботи в ОВК. Разом з тим, Олег Підскоцький подякував міській раді та міському голові Михайлу Сімашкевичу за надання окружній комісії приміщення й оперативне забезпечення її оргтехнікою.

Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар