У Кам’янець-Подільському районі комунальному майну треба знайти застосування, а то валиться на очах

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Засідання 35 сесії районної ради розпочала заява заступника голови самоврядного органу Віктора Єрменчука про вихід із фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». У руслі останніх виборчих подій кожен робить свої висновки такого кроку депутата. Як пояснив особисто Віктор Петрович, його рішення не пов’язано з виборами, а заяву він написав ще 19 квітня.

  • Мене жодного разу не запрошували на робочі зібрання фракції, тож не бачу потреби працювати там, де не зацікавлені в моїй роботі, – зазначив заступник.

«Чорне казино» прикрити

Далі депутати взяли наступ на гральний бізнес, який розрісся чи не на кожному кроці, хоч косою коси. А один із залів з гральними автоматами розмістився у приміщенні по вул.Троїцька, що навпроти райдержадміністрації. Іван Громик подав депутатський запит до очільників місцевої прокуратури та поліції, аби перевірити правомірність його розташування, оскільки це підриває довіру та авторитет до влади, в завданнях якої якраз на першому місці й має бути забезпечення верховенства закону на місцях. А тут незаконні дії чиняться прямо перед самим носом РДА.

…Чабанівську школу доремонтувати

У навчальному закладі ніяк не можуть добудувати їдальню та туалет. Ще три роки тому розпочалася реставрація будівлі. Згідно з проектно-кошторисною документацією вартість робіт на той час склала майже півтора мільйона гривень. Але через рік підрядник відмовився від виконання замовлення, бо не вкладався у витрати. Й коли в 2018 році ПКД було відкореговане, бюджет оновлення освітнього закладу склав понад 3 мільйони, з яких два ще потрібно відшукати. А поки коштів немає, на цій сесії депутати вирішили перестрахуватися, аби не стати на ті ж самі граблі з виконавцем, й виділили 100 тис.грн для проведення тендера з визначення організації, що завершить нарешті будівництво в школі. А то виходить танцювали-танцювали і не вклонилися.

Разом з цим, під час внесення змін до бюджету району, депутати направили зверх 700 тис.грн на сучасні меблі, дидактичні матеріали та комп’ютерне обладнання для «Нової української школи». Значний фінансовий ресурс піде на поліпшення медичної інфраструктури району, зокрема 160 тис.грн – на капітальний ремонт частини прилеглої території ЦРЛ, 140 – реконструкцію відділення невідкладної медичної допомоги, 120 – капітальний ремонт сходів відділення, 65 тис.грн – ремонт пандусу в приміщенні лікарні. Загалом народні обранці розподілили додатково майже 4 мільйони гривень.

Майно притримали

Депутати не проголосували за питання про передачу в комунальну власність Староушицької селищної ради аптеки, а також не підтримали надання дозволу на здійснення капітального ремонту покрівлі та поверхового перекриття будівлі по вул.Шевченка. В штики прийняли самоврядці й надання згоди на виготовлення ПКД на проведення реконструкції нежилого приміщення по вул.Папаніна.

  • Це чистої води дерибан комунального майна. За це рішення нас історія покарає. Хочете йти цивілізованим шляхом, продайте, а не дозволяйте таким чином відчужувати власність району, – наголосив Борис Бец.

Тезу не робити подарунки, а дати заробити району, підтримав й Ігор Гай. І хоча частина депутатів наполягала на тому, щоб передати об’єкт в оренду, бо аукціон займе багато часу, а будівля валиться на очах, більшість все ж не наважилася на це рішення.

Також у ході сесії депутати розглянули низку районних програм та затвердили статути КНП «Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня» і «Староушицька районна лікарня №3».

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар