Сузір’я талантів

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

День захисту дітей – хороша нагода додати радісних відчуттів у життя наймолодших українців. Вже котрий рік поспіль об’єднало це свято і жителів Кам’янеччини. 1 червня в районному центрі культури і мистецтв «Розмай» на дітей-сиріт, дітей, які позбавлені батьківського піклування, учнів шкіл Кам’янець-Подільського району чекало неймовірне дійство: ігри, розваги, святковий концерт та відвідування кіносеансу в кінотеатрі «Дружба». Розважально-ігрова програма з конкурсами та призами подарувала дітлахам незабутні враження й позитивні емоції. Кожна дитина отримала солодкий подарунок від влади району та квитки на мультфільм від народного депутата України Володимира Мельниченка.

Вихованці дитячого будинку сімейного типу Олексюків, ніяк не можуть вгамуватися, бо ж поряд стоїть величезний мішок подарунків й до них тільки руку простягни. То ж як мама Тетяна лишень на хвильку відвернулася – іграшки пішли в хід. Малеча досліджувала надароване, а жінка розповіла свою історію. З початку вона працювала волонтером у Львові, допомагаючи інтернатним закладам. Сама залишившись рано без батька, їй було важко дивитися на діток, які не знають, що таке материнська ласка. Тож з часом прийшло велике бажання самій допомогти хоч кільком діткам відчути себе членами справжньої сім’ї. Так два роки тому був створений їхній ДБСТ, в якому наразі виховується 7 діток від двох до дев’яти років. А про організацію дійства вона залишила лише гарні відгуки.

  • Нас щороку запрошують на це дитяче свято і це вже стало нашою доброю сімейною традицією, – поділилася Тетяна Олексюк.

Також у рамках проведення Дня захисту дітей відбулося вшанування переможців Всеукраїнських, обласних олімпіад, конкурсів, яке має назву «Сузір’я талантів». У заході взяли участь народний депутат України Володимир Мельниченко, голова районної державної адміністрації Василь Сукач, голова районної ради Борис Бец, т.в.о. першого заступника голови, керівник апарату адміністрації Маріанна Великохатько, начальник районного відділу освіти РДА Олена Пронозюк.

Національна політика нашої держави направлена на підтримку талановитої молоді, адже саме вона сформує у майбутньому продуктивні сили України. Отож сьогодні під бурхливі оплески гостей РКЦіМ «Розмай» свої нагороди отримали призери ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика у 2016-2017 навчальному році, переможці ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та інших різноманітних конкурсів МАН, завдяки яким Кам’янець-Подільський район посів у рейтингу друге місце в області, переможці та призери Всеукраїнських та обласних творчих конкурсів, юних танцюристів, співаків та художників, які своїми здібностями вивели наш район на перше місце рейтингу в області та друге місце участі Кам’янеччини у Всеукраїнських масових заходах з художньо-естетичного напрямку.

Привітали та висловили щиру вдячність також учителям та науковим керівникам учнів, їх батькам, районній владі та депутатському корпусу, які сприяли матеріальному заохоченню юних обдарувань, та усім тим, хто зробив перемогу можливою, кому не байдужий потенціал нашої юної генерації

З нагоди гарної події – свята малечі – вихованці хореографічної студії «Пірует» прозвітували про свою трирічну діяльність. Творчий звіт колективу, в якому об’єднані мистецьким поривом понад 70 талановитих та наполегливих дітей, — завжди найвідповідальніша подія в житті його учасників. Виступ маленьких артистів зібрав повну залу глядачів, серед яких батьки танцюристів та просто поціновувачі прекрасного дійства.

Танцювальні композиції, у виконанні вихованців хореографічної студії «Пірует», поглинали своєю різнобарвністю, ритмом та мистецьким виконанням. Юні дарування ще раз довели, що вони дійсно варті почесного звання «Зразковий хореографічний колектив», яке цьогоріч здобули.

Ірина ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар