Послуга за 10 хвилин: Кам’янець-Подільський міськрайонний відділ ДРАЦС з “єдиним вікном” та відкритим робочим простором

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Подати заяву на укладення чи розірвання шлюбу, на зміну імені, отримання свідоцтва про народження в лічений час та без черг в Кам’янець-Подільському міськрайонному відділі державної реєстрації актів цивільного стану – жодних проблем. Вчора тут відбулося урочисте відкриття офісу «Оpen space», що покликаний максимально спростити механізм обслуговування та зробити його зручним для клієнтів.

І це не лише сучасний ремонт приміщення за майже півмільйона гривень, що сприятиме комфортному перебуванню в установі. Сюди йтимеш, знаючи, що назавжди покінчено з бюрократичними перепонами у видачі документів.

  • Новий сервіс зведе до мінімуму часовий проміжок, потрібний для надання послуги. Відвідувачу надаватиметься його особистий час за допомогою електронної черги. Тому кожен може розраховувати, що свої справи владнає досить оперативно і без затримки. Разом з тим завдяки відкритому, прозорому простору наш клієнт може спостерігати за роботою працівника, бачити на якому етапі знаходиться обробка його заяви. Ми намагаємося впроваджувати європейські стандарти, аби мешканці залишилися задоволеними, завітавши до нас, – відзначила начальник міськрайонного відділу ДРАЦС Ольга Гуменна.

На місці облаштовано термінал для оплати адміністративних послуг, що дозволить відвідувачам здійснити фінансову операцію, не полишаючи державний орган, а отже пришвидшить процедуру отримання документів та її якість. Є задуми, аби такий апарат стояв поруч кожного спеціаліста, що знову ж таки збереже дорогоцінний час візитерів.

Першим клієнтом «Оpen space» виступив заступник міського голови Вадим Савчук. Буквально за 8 хвилин він мав на руках свідоцтво про народження європейського зразка. Послуга обійшлася йому в 51 копійку, не рахуючи 5 гривень банківської комісії. Найбільше у відділі доведеться заплатити за «Шлюб за добу», що вартує 1,5 тис.грн. Для одержання нового документа Вадиму Анатолійовичу знадобився лише паспорт, і це є основний документ, з яким необхідно йти до державного органу. В місцевому відділі можуть приймати осіб з різних регіонів України, адже робота ДРАЦСів не прив’язана до місця прописки людини.

  • Це третій «Оpen space» після Хмельницького та Шепетівки, відкритий на теренах Хмельниччини, 49 – в Україні. Приємно, що Кам’янець є в лідерах з впровадження сучасних стандартів, і сьогодні він став на крок ближче до того європейського майбутнього, на яке ми усі чекаємо, – резюмував під час урочистостей начальник Головного територіального управління юстиції в Хмельницькій області Віктор Худняк.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар