Польські побратими в гостях у Кам’янця

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

25 і 15 років, стільки польські міста Каліш, Глогув і Глоговський повіт є побратимами для Кам’янця-Подільського. Саме цій події присвячений приїзд польської делегації, яку очолили президент міста Каліш Крістіан Кінастовський, президент міста ГлогРафаель Рокашевич і староста Глоговського повіту Ярослав Дудков’як. Іноземну делегацію міський голова Михайло Сімашкевич разом з іншими представниками місцевої влади приймали в залі Магдебурзького права у понеділок, 4 листопада.

Кам’янецькі та польські побратими відзначили довготривалу і плідну співпрацю між містами, особливо у сфері молодіжної політики, обмінялися подарунками. Символічний подарунок отримав Михайло Євстафійович від очільника Глоговського повіту – кермо, яке має свідчити про те, що доля нашого міста в надійних руках. Крім того президент Рафаель Рокашевич подарував десять планшетів Кам’янець-Подільському індустріальному коледжу з яким глоговські навчальні заклади тісно співпрацюють, а місцеві надзивчайники отримали бензопилу та протипожежне екіпірування.

Для поглиблення майбутньої співпраці директор департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради Альона Кузема ознайомила шановних гостей з культурно-мистецькими проектами, які могли би їх зацікавити. Це – фестиваль національних культур «Острів Скарбів»; міжнародний фестиваль естрадного мистецтва «Мости Дружби», який заплановано вперше провести у травні 2020 року; фестиваль струнно-смичкових інструментів, що відбувається на базі Кам’янець-Подільської дитячої музичної школи ім. Ф.Ганицького; всеукраїнський конкурс-пленер «Замковий-етюд», присвячений художньому мистецтву. Ще одним напрямом співпраці має стати обмін візитами між нашими містами для вивчення досвіду в різноманітних галузях, зокрема, в охороні культурної спадщини, молодіжній політиці, сучасних інформаційних технологіях та галузі освіти і науки.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар