ОВК №193 потрапила у скандал через тендер на папір

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу №193, центр якої знаходиться у Кам’янці-Подільському, провела тендер, який викликав обурення першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова.

Як виявилось, під час оформлення тендеру були допущені грубі помилки, які Нефьодов назвав «зрадою тижня». Так, неправильно були вказані кількість товару, його вартість та навіть дата проведення поставок.

«Вибори вже відгриміли, і в нас з’являється кандидат на зраду саме звідти, зсередини виборчого процесу. Окружна виборча комісія з виборів Президента України територіального виборчого округу №193 купувала канцтовари майже за 190 тис.грн. Практично одразу починається треш. Закуповується 20 штук товару. Трішки нижче написано, що купується папір. Тільки не зовсім зрозуміло, а ці 20 штук – це 20 листочків чи 20 упаковок? Все одно якось дорого, що для упаковки, що для листочка», – написав Нефьодов. Чиновник також вказав на помилку в даті проведення поставок: «19 травня 4201 — 19 травня 4201».

«… очікувана вартість була 190 тис.грн, а договір підписали на 18,9 млн грн. Змішали все – і мух, і котлетки», – додав Нефьодов.

«Так, так, я розумію, що рахувати голоси – це не закупівлі проводити, але ж потрібно також враховувати, що такі грубі помилки, така незацікавленість та непрофесійність можуть викликати багато питань у контролюючих органів. Інколи таке безвідповідальне ставлення гірше за корупцію. Цікаво, а рахували голоси так само уважно, як і закупівлю проводили?» – поцікавився заступник глави Мінекономрозвику.

Євгенія СОЛОВСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар