На католицьке Різдво на роботу зась, маємо вихідний

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Народні депутати підтримали законопроект № 5496 про святкування Різдва двічі – 25 грудня та 7 січня, але з маленьким уточненням – виключили зі святкових днів 2 травня.

За це проголосувало 238 народних обранців аж з шостого разу, оскільки частина наполягала, аби все ж залишити травневе свято “червоною” датою та неробочим днем.

Більшість представників від фракцій висловили підтримку за зміни в календарі, підкресливши, що таким чином Україна стане більш “європейською”.

“Ми не нав’язуємо церквам як і коли відзначати свої релігійні свята, але перехід на святкування Різдва за більш новим і точним Григоріанським календарем, 25 грудня, ознака європейськості”, – сказала нардеп від партії “Самопоміч” Ірина Подоляк.

Пізніше спікер парламенту Андрій Парубій зазначив, що 25 грудня Різдво Христове в Україні святкують понад 11 тисяч громад, як і “більшість Помісних Православних Церков у світі”.

“Ми будуємо європейську державу, ми об’єднуємо українську націю – тому вважаю надзвичайно важливим і символічним відзначення Різдва Христового і запровадження вихідного і 25 грудня, і 7 січня. Звільняємось із московської ментальної окупації та повертаємося до родини вільних народів світу!”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар