Масло одне – експертизи різні

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Продовжується злободенна тема якості масла вже нам відомої фірми «Вівальді Д» – постачальника продукції в ДНЗ та школи міста. В черговий раз з цього приводу влада організувала пресконференцію, на якій була представлена широка громадськість (батьки, журналісти, депутати і мерія, представники санітарної служби та просто небайдужі громадяни).
До слова, зауважу, що 25 лютого великий сесійний зал заповнився майже вщент. Панувала досить напружена та наелектризована атмосфера. В повітрі «запахло смаженим», було зрозуміло, що це кульмінація, і всім хотілось розв’язки та завершення цієї справи.
Першим слово взяв заступник міського голови Василь Сукач. Він підсумував, що тимчасово створена комісія з розслідування справи якості масла припиняє свою роботу, оскільки отримані результати лабораторної перевірки вказують на відповідність масла фірми «Вівальді Д» всім нормам ДСТУ. Тому запропонував завершити пресконференцію, якщо ні в кого немає запитань, проте вони були…
Депутат від ВО «Свобода» Михайло Посітко оприлюднив висновки ще одного дослідження цього продукту, купленого в одному з магазинів міста. Як встановила приватна лабораторія «Еталон», що знаходиться за межами Хмельницької області, вміст масла не відповідає державним стандартам.
То яка ж експертиза правдива? І чи однаково нам, пересічним громадянам, що маститимуть на хліб дітям? Звісно, що ні. І, як на мене, не завадять періодичні «аудити» якості продукції цієї фірми, оскільки отримуємо повідомлення з інших областей України про фальсифікати.

Проте деякі міські депутати намагалися відійти від «масляної» теми. До прикладу, Валерій Слободян закцентував увагу громадян на проблемі забруднення довкілля підприємством «Гіпсовик», що, на його думку, значно важливіше для мешканців міста. Паралельно Валерій Анатолійович вкотре звинуватив Михайла Посітка у спробі політичного піару в зв’язку з наближенням місцевих виборів. У свою чергу заступник міського голови Василь Сукач закликав Михайла Володимировича вибачитись перед громадськістю. Натомість лідер місцевого осередка ВО «Свобода» наполягав на системному контролі «неблагонадійного» виробника.
Не мали віри до складу продукту й присутні кам’янчани. Запам’ятався виступ матері трьох дітей, яка зауважила, що масло даного виробника коштує всього 17-18 грн і це насторожує.
– Чи може справжнє масло коштувати так дешево? І ним ми годуємо наших дітей. А ви купите собі такий продукт? – звернулась схвильована громадянка до владців.
Василь Олександрович відповів, що йому байдуже та не цікавить масло в магазинах. На що жінка відрізала, що їй теж байдуже на чиновника, «приправиши» своє висловлювання нецензурною лексикою.
Заради справедливості відзначу вкрай неповажливе ставлення заступника до громадян, які хотіли виступити, та небажання їх вислухати. «Ви хам, Василю Олександровиче…» – з образою у відповідь на його уїдливі репліки висловилась громадська діячка Валентина Магилат, коли їй нарешті надали слово.
А чи повернемося ми до цієї теми і чи доб’ємося, щоб наші діти їли якісне масло, залежить тільки від нас. Від небайдужості громади та активної позиції кожного.

Денис ГАНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар