ІЗ ВОГНЕМ ТА ПІСНЯМИ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Щороку перед Різдвом пластуни всією Україною поширюють символ добра, любові та єдності – Вифлеємський Вогонь Миру. Це символічний Вогонь, який скаути привозять з місця народження Ісуса Христа у Вифлеємі та розповсюджують по всьому світу.
Дістався він і Кам’янеччини. Так, 24 грудня кам’янецькі пластуни перед пленарним засіданням позачергової сесії Кам’янець-Подільської районної ради передали Вогонь Миру голові райради Михайлу Євстафійовичу.

– Це вже стало доброю традицією для нашого міста, – зазначив Михайло Євстафійович. – Адже Вогонь Миру та Добра потрапляє у церковні громади, лікарні, навчальні заклади, військові частини, органи місцевого самоврядування, до всіх охочих мешканців Кам’янеччини, хто чекає на світло тепла, миру і злагоди у переддень Різдва Христового.

Він також подякував юним пластунам за чудову акцію і побажав усім миру і добробуту.

Насичив дивовижною атмосферою передноворічних свят та сплеском позитивних емоцій і народний театр пісні «Пісенне мереживо» Кам`янець-Подільського районного центру культури і мистецтв «Розмай», який завітав до сесійної зали з новорічно-різдвяними віншуваннями. Керівник театру Володимир Кусік побажав депутатському корпусу плідної роботи та висловив сподівання, що про їхній колектив народні обранці теж подбають, коли будуть реорганізовувати заклади культури в новоутвореному Кам’янець-Подільському районі.

І як у воду дивився Володимир Олександрович. Коли постало на порядку денному питання про передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Кам’янець-Подільського району у комунальну власність міста майно РЦКМ «Розмай», то депутатів райради турбувала також подальша доля мистецького колективу, його збереження. За словами заступника голови райради Миколи Жогана, міська влада пообіцяла зберегти народний театр пісні «Пісенне мереживо», аби митці й надалі своїми виступами радували подолян та прославляли Кам’янеччину не лише в Україні, а й за кордоном.

Тож заряджені гарним настроєм депутати райради розглянули та погодили близько півсотні питань, серед яких і прийняття основного фінансового документа Кам’янеччини – бюджет-2021.

Надія ЄРМЕНЧУК.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар