ГАРЯЧІ ВИХІДНІ: НА КАМ’ЯНЕЧЧИНІ ПОЛУМ’Я ВІД СУХОЇ ТРАВИ ПЕРЕЙШЛО НА ГОСПОДАРЧУ БУДІВЛЮ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У Хмельницькій області рятувальники упродовж вихідних ліквідували 41 пожежу сухої рослинності. Про це повідомляють на сайті ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

У Кам’ янець-Подільському районі, у селі Збруч, полум’я від сухої трави перейшло на господарчу будівлю і знищило її. Рятувальники загасили пожежу площею 200 кв.м.

Масштабне вогняне лихо трапилося також і в Хмельницькому районі – у лісову масиві між селами Нижчі Вовківці та Розсоша. За допомогою чотирьох машин 18 рятувальників приборкували вогонь на лісовій підстилці, який поширився площею понад два гектари. Надзвичайники повідомили, що могли загорітися і господарчі споруди і дерева. Імовірно, хтось ризикнув підпалити сухий очерет.

Загалом по Хмельницькій області впродовж вихідних вигоріло більше, ніж 75 гектарів сухої трави. Тому працівники ДСНС вкотре звертаються до громадян :

«Пам’ятайте, що, провокуючи пожежі в природних екосистемах, ви не лише знищуєте навколишнє середовище, а й ставите під загрозу здоров’я людей! Подумайте, чи варте спалювання сухостою таких наслідків! Закликаємо вас не випалювати стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку».

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар