Етногарт, енергетичні культури як паливо, бюджетний 3D принтер. Битва стартапів в Кам’янці-Подільському фонтанувала ідеями

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Наше місто вперше приймало настільки представницьке змагання бізнес-проектів. Бо відбувалося воно на базі міжнародної інвестиційної платформи Startup network, де зареєстровано 20 тисяч проектів з 55 країн світу. Минулого року тут було укладено 147 бізнес-угод з середнім чеком 100 тисяч доларів.

Цікаво, що на суд компетентного журі свої проекти висунула не лише молодь, а й громадяни середнього віку й навіть пенсіонер, і не лише місцеві, а й мешканці інших областей. Втішає, що у п’ятірку кращих увійшли 3 місцевих пропозиції, одна з яких – від громадського об’єднаня «Подільський край» про створення соціально орієнтованого проекту. Йдеться про туристичний молодіжний центр «Етнопарк «Кам’янецька Січ». Ця ідея не лише зайняла перше місце і виборола право участі у фінальній битві, що відбудеться у Києві, а й отримала грамоту і грошову премію від міськвиконкому.

Друге місце – за студентом коледжу ПДАТУз напрацюванням щодо використання енергетичних культур як альтернативного палива. П’ятим став викладач ветеринарного факультету ПДАТУ Микола Білий, який розробив проект створення притулку-готелю для  тварин. Третє і четверте місце посіли відповідно гості з Франківська з втричі дешевшим за аналогічні 3D принтером та Рівного – з портал-реєстратором психотерапевтів.

Директор «Модуль-Україна» Ігор Тітов підтримав винахідника вертикального вітряка, а власник ТМ «Вікно плюс» Сергій Вєдерніков – спробу студентки коледжу ПДАТУ вирощувати ягідні культури. Перспективність капіталовкладень у аграрний сектор відмітив Сергій Богачик, директор філії «Кам’янець-Подільська»ТОВ СП «НІБУЛОН». Хоча досвідчені бізнес-консультанти зауважили недопрацьованість проектів та невміння їх презентувати,  та все ж саме бажання інновацій і пошуків заслуговує на повагу.

Володимир СКОБ’ЯК.

.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар