Чи бути Староушицькій ОТГ?

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Це питання вчора, 22 червня, в ході зустрічі обговорили сільські голови Грушківської та Крушанівської сільських рад, Староушицької селищної ради із консультантами проекту «ПУЛЬС» Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України.

Під час обговорення йшлося про нюанси створення Староушицької селищної об′єднаної територіальної громади та перспективи її існування. У ході бесіди сільські голови зазначили, що громади майбутньої ОТГ підтримують об′єднання. Щоб добитися такого результату була проведена масштабна робота з мешканцями селища та сіл, надавалися роз′яснення, відбулися громадські слухання. Наразі є кілька політичних нюансів, але сільські та селищний голова переконані, що об′єднання – це неминучий процес, який так чи інакше надасть громаді шанс для розвитку і поступу.

Консультанти проекту Дмитро Василенко, Олена Бохонська та Анна Сіра розповіли про практичну сторону питання об′єднання, уточнили деякі нюанси по земельному законодавству та бюджетних ресурсах об′єднаних громад.

Окремо обговорювалося питання грантових і інвестиційних проектів, можливість реалізації яких на даному етапі доступна переважно ОТГ.

За відгуками консультантів, спілкування було дуже продуктивним. Приємно вразила виважена і свідома позиція присутніх на зустрічі посадових осіб, що вселяє впевненість у тому, що громади в Кам′янець-Подільському районі будуть створюватися та показувати хороші результати своєї діяльності.

Для довідки: проект «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)» реалізується ВАОМС «Асоціація міст України» за підтримки американського фонду USAID. Мета проекту – створення сприятливого середовища для формування спроможних громад. На Хмельниччині в рамках проекту працює команда із чотирьох консультантів: з юридичних, бюджетних питань, місцевого економічного розвитку та комунікацій і поширення кращих практик громад. Основним завданням команди консультантів є надання теоретичної та практичної допомоги у підготовці до об′єднання, а також інформування про зміни у ході реформи і роз′яснення нюансів її застосування.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар