НІБУЛОНівська душа розвернулася

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

Після зимових холодів у філії «Кам’янець-Подільська» ТОВ СП «НІБУЛОН» тільки й чекали, коли весна покличе до праці. Тим, хто звик трудитися біля землі, жити полем, з нетерпінням виглядати перших зелених голівок, що ще так несміливо пробиваються крізь чорні грудки, й по-дитячому радіти налитому зерном колосу, така довга перерва здається вічністю. Тож коли сонце зняло із землі снігову ковдру та підморгнуло сівачам, нібулонівців застати лише в полі. Тут посівна кампанія в повному розпалі.

Перед колективом стоїть задача не з легких, адже треба обійти й закласти майбутній врожай на 7,5 тис. га площ, орендованих у Приворотській, Підпилип’янській, Шустовецькій, Ластовецькій, Орининській сільських радах, а також Колибаївській та Гуменецькій ОТГ.

Горизонти чималенькі, та утримувати високу планку й навіть стрибнути ще вище – в стилі нібулонівської команди під орудою молодого, енергійного та продуктивного керівника Сергія Богачика,

  • У нас є з кого брати приклад та до кого прислухатися. Генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський завжди з нами на зв’язку, дасть слушну рекомендацію та пораду, підкаже вихід з непередбачуваної ситуації, бо ж у сільському господарстві примх та форс-мажорів – хоч лопатою горни, – говорить Сергій Вікторович.

А сказано це зовсім не для красного слівця. Адже коли ти працюєш у структурі, що є лідером агропромислового комплексу країни, охоплює 24 виробничі філії, обробляє понад 80 тисяч га землі й дає роботу 5 тисячам осіб, ввійшла в ряди потужних підприємств Європи й світу, то рівнятися на господарника, який створив це все своїми руками, – гордість та неабиякий доказ власної компетентності.

Наслідують та примножують традиції компанії кам’янецькі нібулонівці і вже котрий рік поспіль є флагманами серед сільськогосподарських підприємств району та самого підприємства ТОВ СП «НІБУЛОН», підносячи соціально-економічні показники та рейтинги рідної Кам’янеччини та країни в цілому.

Такі високі позиції вимагають відповідальності та виваженості на кожному етапі роботи, а в сезон тим паче. Не надіятися на удачу, а знайти підхід до кожного клаптика землі, бути в потрібному місці в потрібний час, прийняти дієве рішення – за цими принципами працює Сергій Богачик, тому в годину пік він на полі поряд зі своїми підлеглими.

Укотре Сергій Вікторович під’їжджав до ланів у Приворотті, де повним ходом вкидався в грунт майбутній соняшник. І коли зазначав, що в сільському господарстві стресові ситуації – не рідкість, як у воду дивився. Звідки не візьмися, погода змінила свій настрій і сонячну посмішку вмить закрили чорні хмари. Ще хвилину тому ніщо не віщало бурі, а тут влило як з відра. Аграрії підганяли «залізних коней», аби вчасно звернути сівбу та врятувати насіння. Досвідчені працівники філії зорієнтувалися в ситуації й оперативно «вийшли сухими з води».

  • Дощ усе зіпсував? – співчутливо запитую.
  • Е, ні, – відповідає агроном Дмитро Грицюк. – Весняний дощ благодаттю землю напуває й зайвим ніколи не буває. А який це свіжий ковток сили для озимини, яка якраз енергії шукає, аби далі піти в ріст!

Про вовка промовка – за вікном автівки промайнули наділи, встелені зеленим килимом озимої пшениці, підживлення якої уже завершено по другому колу. Під культурою в товаристві зайнято майже 3 тисячі гектарів, і сприятлива дощова погода дарує хліборобам надію на щедрий дорідний ужинок.

Та правду каже народна мудрість, що весною до обіду сіяти ще рано, а опісля можна йти на лан. Тож наступного дня нібулонівці знову в полі. 5 сучасних посівних комплексів під керуванням завзятих механізаторів Руслана Янчука, Віктора Федірка, Василя Білика, Едуарда Хаєнецького, Сергія Кавецького «пливуть» полем від берега до берега, залишаючи за собою навантажені коси землі. Час за часом, гектар за гектаром – і 700 га соняшнику позаду, ще стільки чекає своєї черги. На другому краї приступили до сівби 2 тис.га кукурудзи.

  • Цьогоріч кукурудзи впораємо менше, ніж зазвичай, – розповідає Сергій Богачик. – Бездощовий клімат попередніх років висушував початки й нищив її врожай, тому змушені адаптуватися до погодних умов та підганяти відповідно карту наших посівів. А закриємо посівну соєю, яку плануємо впорати на 700 га.

Підготовлюють грунт під сівбу, аби незабаром насіннєвий матеріал з легкістю впав у землю, примостився найзручніше і якнайшвидше дав про себе знати, невтомні механізатори Віктор Громик, Віталій Томчишин, Денис Городецький, Володимир Маланчук, Олександр Шеремет, Вадим Чепурний, Володимир Димков, Сергій Жончук. Теплими словами відгукується про працівників господарства Сергій Богачик і їх самовіддачу цінує як одну з найвагоміших складових секрету успішності та ефективності агробізнесу. Тому на підприємстві колектив мотивують не лише гідною заробітною платою.

  • Для працівників організовано 3-разове харчування на власній їдальні. Нещодавно закупили новий автобус, який вчасно доставляє працівників до центральної бази. А всього залучено для перевезення три такі автомобілі, – говорить інженер агроформування Олександр Пшеничний. – Я проживаю в Кам’янці-Подільському, тому такі програми – капітальна підмога сімейному бюджету. Соціальну орієнтованість товариства постійно відчувають і мешканці територіальних громад, де воно орендує землі. От і нещодавно підприємство підсипало місцеві дороги та шлях державного значення, а також оновило й пофарбувало зупинку в селі Привороття.

Ось так і живе філія «Кам’янець-Подільська» ТОВ СП «НІБУЛОН», плекаючи колос, дбаючи про наш хлібний добробут, про свіжу пахучу паляницю на нашому столі та загальне благополуччя мешканців району. Високу мету переслідує підприємство, тому їм неодмінно воздасться – земля відчуває роботящі руки, аби невдовзі благословити їх щедрою нивою.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар