Кодування українського ТБ – на добре чи на зле?

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

 

Інформаційний простір України останнім часом збурює новина про кодування прийому основних українських каналів через супутникове телебачення, починаючи з 20 січня 2020 року. Тобто в наступному році вільно дивитися через супутник можна буде в основному тільки українські новинні та регіональні канали. Як пояснюють фахівці, це робиться з метою підвищення конкурентоспроможності українського телебачення на ринку телекомунікаційних послуг.

Для формування якісного контенту потрібні кошти, реклама не забезпечує достатньо ресурсів для розвитку телебачення, а додатковим джерелом фінансування може стати запровадження комерційного перегляду.

Другою причиною є те, що за європейськими стандартами розважальні канали на супутнику надаються тільки у платному пакеті, тоді як наші можна дивитись громадянам інших країн безперешкодно. Такий стан речей стримує іноземних інвесторів виходити на телекомунікаційний ринок України.

Зникнення українських каналів у 2020 році може стати неприємною несподіванкою для пересічних подолян.

Отож, представляємо думки з цього приводу представників верств населення. Пан Віталій – підприємець, який займається продажем і встановленням супутникового обладнання.

  • Є декілька способів продовжувати дивитись закодовані канали. Найбільш дешевий – додатково встановити цифрове телебачення. Його сигнал приймається через просту телевізійну антену і тюнер Т2, який коштує від 300 грн, а у нових моделях телевізорів він уже вбудований – потрібна тільки телевізійна антена. А от для каналів М2 чи K2 потрібен спеціальний супутниковий тюнер з маркуванням УТБ, за який потрібно вносити щомісячну абонентську плату. А можна підключитись до кабельного телебачення, але також потрібно сплачувати абонентську плату. Можна також підключитися і до інтернет-телебачення, якщо таку опцію надає ваш інтернет-провайдер. Тут є два варіанти: підключення через мережевий кабель і спеціальний тюнер, який провайдер зазвичай надає в оренду, чи напряму – коли телевізор має функцію SMART TV.

Наостанок ми вирішили запитати, що думають кам’янчани і жителі району про кодування основних українських каналів на супутнику.

Денис, 33 роки, підприємець.

  • На мою думку, це невчасне рішення, оскільки після 20 січня українських каналів поменшає, а російські залишаться, і відповідно їх вплив на вітчизняну аудиторію посилиться. Кому від цього буде краще.

Василь, 40 років, робітник.

  • Вже давно не дивлюсь телебачення, коли потрібна якась інформація чи хочу подивитись фільм, користуюсь для цього інтернетом.

Галина Петрівна, 67 років, пенсіонерка, мешканка села.

  • Мало цікавлюся телебаченням, маю і без того багато справ по господарству.

Вікторія, 33 роки, рекламний агент.

  • Це для мене прикра новина. Розглядаю різні варіанти з підключенням каналів. Швидше за все зупинюсь на Т2.

Володимир, 37 років, мешканець села.

– Не переймаюсь цим: не буде українських – дивитимусь російські канали.

Карина, 18 років, студентка коледжу.

– Налякали! Та ми, молодь, і не дивимось телебачення.

Марина Іванівна, 53 роки, домогосподарка.

– Ніяких страхів. У мене все на фейсбуці.

Шановні телевізійники! Чи додасть вам цей крок довголіття?

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар