ЧОТИРНАДЦЯТА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Чотири рази уже збиралися депутати на засідання 14 сесії Кам’янець-Подільської міської ради, але так і не змогли розглянути усі запропоновані питання. Про перший раз, коли 22 липня опозиція заблокувала засідання, ми уже інформували. Наступного разу депутати зібралися уже 5 серпня. Тепер обійшлося без блокування, проте опоненти з об’єднання «Ми – кам’янчани» і коаліції фракцій ВО «Свободи» і «Слуги народу» не змогли домовитись про порядок денний, тож голосів у прихильників міського голови Михайла Посітка не вистачило для продовження сесії. Він переніс пленарне засідання на наступний день – 6 серпня.

Як відомо, у ніч з 5 на 6 серпня містом пронісся ураган, який накоїв чимало лиха. Тому на початку сесії депутати підтримали пропозицію влади виділити додатково 650 тисяч гривень з міського бюджету на ліквідацію наслідків стихії. Проте коли справа дійшла про внесення відповідних змін до бюджету, процес забуксував. Представники опозиції вимагали від міського голови, щоб зміни до бюджету, зокрема і виділення цієї суми з резервного фонду, вносились окремо – постатейно. Михайло Посітко на це не погодився. Отож опозиція відмовилася голосувати за це питання. Того ж дня депутати розглянули ще декілька питань: погодили фінансування програми «Забезпечення безперешкодного доступу людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до якісного надання медичних послуг» (в разі невиконання програми НСЗУ погрожував припинити фінансування міської медицини) і програми «Організація, створення та функціонування виїзної служби надання паліативної допомоги та лікування хронічного больового синдрому» (передбачено більш ніж 1,5 млн грн).

Далі опозиційні депутати заявили, що оскільки влада так і не пішла назустріч їхнім вимогам, вони не будуть голосувати. Тому міському голові нічого не залишалось, як знову перенести сесію уже на понеділок.

Проте 8 серпня засідання розпочалося не з розгляду поточних питань порядку денного. До сесійної зали прийшли вчителі ЗОШ №10 з вимогою переглянути результати конкурсу щодо виборів директора навчального закладу і провести знову третій етап конкурсу. Нагадаємо, згідно із цими результатами так і не було обрано директора – усі чотири кандидати набрали однакову кількість балів. Вчителі школи, які вболівають за свого керівника Леоніда Печеногу, який теж брав участь у конкурсі, вважають, ще процедура його проведення відбувалася з порушеннями.

Обговорення цього питання між вчителями і депутатами виявилось досить бурхливим. Представники міської влади наполягали на тому, що вони згідно із законодавством не можуть повторно проводити тільки третій етап, а змушені цю процедуру проводити заново. Врешті, за пропозицією депутата від ЄС Андрія Мастикаша міськрада створила тимчасову контрольну комісію з перевірки роботи комісії конкурсу на заміщення вакантної посади директора в ЗОШ №10, до якої включили представників усіх фракцій. За десять днів вона має ухвалити висновки щодо роботи згаданої конкурсної комісії та вирішити питання призначення директора навчального закладу.

Крім вчителів, на засідання завітали і жителі будинку по вулиці Татарська, 18. Їхній будинок перебуває в аварійному стані і потребує негайного ремонту даху. Міський голова Михайло Посітко дав доручення фінансовому управлінню знайти для цього кошти в міському бюджеті.
Не дивлячись на суперечки, депутатам вдалося прийняти ряд важливих для життя міста рішень. Міська рада проголосувала за програму встановлення загальнобудинкових засобів обліку витрат та регулювання споживання води з дистанційною передачею даних КП «Міськтепловоденергія». Погодила виділення коштів на ремонт харчоблоку НВК №14, придбання ноутбуків для вчителів і холодильників у дитячий садочок, меблів у рамках Нової української школи (загалом більше 3 млн гривень), оплату електроенергії освітнім закладам, на придбання знеболюючих у рамках програми з надання паліативної допомоги, ліквідацію наслідків стихії. Рішення про зміни до бюджету на вимогу опозиції тепер приймали постатейно.

Однак не вдалося прийняти програму розвитку комунального транспорту на 2021-2023 роки, яка вже не вперше виносилася на сесію міської ради. Головний аргумент опозиції не підтримувати – можливість залучення кредитних коштів. Хоча міський голова Михайло Посітко зауважив, що кредит можна буде взяти тільки за згоди міської ради. Не пройшло також питання про реорганізацію комунального підприємства «Комбінат благоустрою» шляхом приєднання до нього КП «Комунбуд». Наразі КП «Комбінат благоустрою» має 1,8 млн заборгованості по зарплаті, і саме через злиття підприємств міська влада планувала вирішити це питання. «Зависла» і субвенція з обласного бюджету в розмірі 1,251 млн на придбання квартири для учасника бойових дій. Загалом, багато питань, що стосуються соціальної сфери, так і не були вирішені.

Цього разу засідання, яке розпочалося о 11.00, зі всіма перервами і консультаціями затягнулося до 17.15 вечора. Згідно із регламентом, після цього часу робота сесії можлива тільки за згоди депутатів, а вони не виявили бажання працювати далі, тому Михайло Посітко оголосив перерву, а щодо наступного засідання, повідомить пізніше. Так що у депутатів ще є шанс проголосувати за необхідні кам’янчанам рішення.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар