Новорічне медове печиво

Автор: | Опубліковано Поради Немає коментарів

Інгредієнти: борошно – 750 г, мед – 180 г, цукор – 140 г, яйця курячі – 4 шт., масло вершкове – 100 г, сода харчова – 2 ч. л., льодяники – 200 г.Змішуємо мед, цукор, масло, соду. Ставимо миску на водяну баню, добре прогріваємо, щоб всі складові змішалися до однорідності, весь час помішуємо. Потім додаємо яйце, розмішуємо, і так по черзі всі 4 яйця вводимо. Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути. Тим часом беремо звичайні прозорі льодяники без начинки («Дюшес», «Барбарис» чи інші). Подрібнюємо їх у кавомолці, розсипаємо в різні мисочки за кольорами. Якщо немає кавомолки, можна просто загорнути в рушник, постукати по них молоточком і таким чином розломити цукерки на маленькі шматочки.

Повертаємося до тіста. У миску насипаємо половину норми борошна, додаємо трохи остиглої медово-цукрово-яєчно-масляної маси. Замішуємо тісто, поступово додаючи залишки борошна.

Тісто розкачуємо завтовшки близько 3-4 мм. Під час випікання воно підніметься. Робимо печиво у вигляді круга. За допомогою трубочки для коктейлів робимо вгорі маленькі дірочки, в які потім просмикнемо стрічку й підвісимо печиво на ялинку. У центрі кожного новорічного печива треба вирізати отвір, в який насипаємо подрібнені льодяники. Насипати треба багато, з гіркою.

Духовку попередньо розігріти до 180 градусів. Викладаємо печиво на 5 хвилин, за цей час розплавляться льодяники. Дістаємо з духовки, досипаємо ще подрібнених льодяників і знову ставимо пектися  ще хвилин на 5-7, печиво стане красивого медового кольору. Охолоджувати не знімаючи з пергаменту!

Беремо 1 білок яйця, трохи збиваємо, поступово додаючи цукрову пудру та 1-2 чайні ложки соку лимона. Таким чином виготовляємо білу глазур. Консистенція повинна бути щільною, але добре текти. Поміщаємо глазур у поліетиленовий пакет, робимо малесеньку дірочку, через яку видавлюємо глазур на печиво. Після того, як глазур підсохне, можна прикрашати ялинку або просто смакувати під бій курантів.

Додати коментар