Аби в листопаді пуховик не розчарував

Автор: | Опубліковано Поради Немає коментарів

Пуховики не лише теплі, але й дуже комфортні, тому при виборі верхнього зимового одягу більшість людей віддають перевагу саме їм. З приходом спекотних днів улюблений пуховик відправляється на зберігання до шафи. Як правильно його «законсервувати», аби в листопаді він вас не розчарував.

Пухові вироби під час носіння всмоктують у себе запахи, пил, жир, тому перед зберіганням їх необхідно почистити. Пуховики зі спеціальним просоченням краще піддавати хімчистці, тому що після домашнього прання така тканина може втратити вологозахисні властивості. До того ж, якщо каптур і манжети оброблені натуральним хутром або виріб має хутряні вставки, то в домашніх умовах почистити його досить важко.

Якщо ж ви вирішили чистити пуховик вдома, необхідно дотримувати всіх умов, зазначених на маркуванні. Хоча деякі пуховики допускають машинне прання, прати пуховик краще вручну при температурі 30-40 градусів.

Якщо все-таки ви збираєтеся використовувати пральну машину, покладіть в неї разом з пуховиком три м’ячики для великого тенісу. Вони завадять пуху збитися в грудки при пранні і віджимі. У пральній машині виберіть дбайливий режим прання. Прополіскувати виріб потрібно кілька разів, віджимати – на вкрай малих обертах. Для прання використовуйте винятково рідкий засіб або спеціальний розчин для пухових виробів.

Перш ніж прибрати пуховик на зберігання, його слід просушити – пух сохне повільно – у сухому затемненому місці, подалі від опалювальних приладів. Зберігати пухові куртки й пальто потрібно розправленими, не звертаючи і не застосовуючи поліетиленові пакети, краще взяти чохли з натуральних повітропроникних матеріалів. Слід уникати потрапляння на них сонячних променів, щоб не вигорів колір.

Щоб зберегти форму пухових пальто й курток, у них застібають усі ґудзики й застібки, а для зберігання використовують вішалки-плічка. Звільніть для нього місце, щоб не м’яти виріб. Провітрюйте гардероб і не допускайте в ньому високої вологості.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар