7 причин їсти більше баклажанів

Автор: | Опубліковано Поради Немає коментарів

Баклажан – це рослина, відома в усьому світі не тільки завдяки універсальному застосуванню на кухні, але й тому, що вона має високу концентрацію поживних речовин.

У минулому вважали, що цей продукт токсичний та непридатний для споживання людиною через його характерний колір. Однак з плином часу він увійшов до  складу раціону різних народів, і його лікувальні властивості також були доведені.

1. Захищає здоров’я серця. Цей овоч містить багато клітковини, калію, вітаміну С та В, вплив яких на організм покращує здоров’я серця. Високий вміст флавоноїдів зменшує ризик розвитку хронічних серцево-судинних захворювань.

2. Тримає холестерин під контролем. Баклажан є одним із найкращих продуктів, які ви можете обрати, коли йдеться про контроль за рівнем холестерину. Він містить таку сполуку, як хлорогенова кислота – один з найпотужніших антиоксидантів у рослинах. Було доведено, що ця природна кислота знижує надлишок ліпідів у артеріях, а також бореться з раковими клітинами та має антивірусні та антимікробні властивості. Вітаміни та мінерали, що містяться в ньому, покращують кровообіг та запобігають накопиченню жиру в артеріях.

3. Знижує ризик когнітивних захворювань. Регулярне споживання баклажанів корисне як для мозку, так і для нервової системи. Його антиоксиданти ефективно борються з вільними радикалами в навколишньому середовищі, водночас покращуючи пам’ять і пізнавальну функцію. Шкірка баклажана містить речовину, відому як насунін, антиоксидантні властивості якої сприяють транспортуванню поживних речовин до клітин головного мозку. Це також збільшує приплив крові до мозку, запобігаючи психічним розладам, пов’язаним з віком.

4. Бореться з утриманням рідини. Сечогінні властивості баклажанів корисні пацієнтам, які мають проблеми з утриманням рідини та запаленням. Баклажанова вода стала одним із найкращих способів полегшення симптомів, пов’язаних з цими недугами.

5. Усуває надлишок черевного жиру. Хоча це може здатися неймовірним, баклажани є одним із найкращих продуктів для боротьби із зайвим жиром, що накопичується в черевній порожнині. Хоча це не чудо-ліки, споживання баклажанів чудово допомагає людям, які намагаються схуднути. Така користь може бути пояснена тим, що це потужний сечогінний засіб, який допомагає очистити організм, виводячи відходи, які з часом накопичуються. Він також стимулює роботу печінки, що є ключем до нормального метаболізму жирів. Окрім цього, натуральна клітковина покращує травлення та продовжує почуття ситості, щоб обмежити надмірне споживання калорій.

6. Бореться із передчасним старінням. Антиоксиданти в баклажанах безпосередньо впливають на захист клітин вашого організму. Регулярне споживання знижує ризик виникнення кількох видів раку та хронічних проблем старіння. До того ж, він уповільнює ранню втрату колагену та еластину, зберігаючи шкіру молодою і здоровою.

7. Зміцнює кістки та суглоби. Баклажан є джерелом вітамінів А, В, С і Е, а також кальцію, магнію і заліза. Коли ви додасте фолієву кислоту до цих поживних речовин, ви захистите здоров’я кісток і контролюватимете запальні процеси, що призводять до розвитку таких проблем, як артрит.

 

Додати коментар