ЗВЕРНЕННЯ ПРИЙНЯЛИ, ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ РОЗГЛЯНУЛИ, СЕСІЮ ЗАКРИЛИ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Третя сесія Кам’янець-Подільської міської ради 8 скликання, яка розпочалася ще 22 грудня, через майже 3 тижні, 12 січня уже 2021 року, добігла кінця. Депутати остаточно розглянули усі земельні питання, яких на вівторок ще залишалось більше сотні.

Проте головним питанням, яке розглядалося на пленарному засіданні, стало новорічне підвищення тарифів на газ і відміна пільгової ціни на електроенергію за першу сотню кіловат для населення. Варто сказати, що перед початком сесії під Кам’янець-Подільською міською радою зібралося два мітинги проти підвищення тарифів, які стали непосильним тягарем для простих громадян України (тим більше в умовах пандемії). Люди прийшли до влади, щоб висловити обурення таким станом справ і з вимогою захистити їхні інтереси. У читача, звісно, виникне запитання, чому їх було два? Якщо коротко, то під стінами міськради зібралися прихильники і противники діючого мера Михайла Посітка, і навіть така болюча тема для обох таборів, як комуналка, не змогла їх об’єднати разом. На одному з них виступив народний депутат від Кам’янеччини Ігор Марчук, який запевнив, що він підтримує вимоги протестувальників щодо необґрунтованого підняття цін на енергоносії для населення, і буде робити все залежне від нього, аби стримати їх підвищення.

Не дивлячись на протистояння, засідання розпочалося з приємної події, яка певним чином зняла те напруження, котре виникло перед початком сесії. Присутніх з різдвяними святами привітала недільна школа «Гроно» Церкви Пресвятої Богородиці ПЦУ з села Кам’янка. Діти виступили з колядками і різдвяними піснями, за що від міської влади отримали солодкі подарунки.

А депутати перейшли до напрацювання звернення до центральних органів влади з вимогою відмінити підвищення тарифів на енергоносії. Було підготовлено два звернення. Міськрада вирішила об’єднати їх в одне, делегувавши представника від кожної фракції для узгодження остаточного тексту. Серед основних вимог до Президента, Уряду і Верховної Ради у зверненні пропонується скасувати підвищення тарифів, відновити пільги для незахищених верств населення стосовно оплати за газ, знятих після Нового року, і зовсім скасувати тариф за транспортування газу.
Також міськрада дала доручення своїм фахівцям вивчити питання щодо повернення в комунальну власність міських газорозподільчих мереж, як це зробила уже Мукачівська міська рада.

Після цього міські обранці розглянули земельні питання, що залишились у порядку денному. В процесі їх обговорення виникло багато суперечок між депутатами, темою яких в основному стали виділення земельних ділянок під гаражне будівництво і термінів договору оренди комунальної землі для підприємців. Тому депутати вирішили на майбутнє розробити загальні принципи виділення земельних ділянок для цих цілей та умови, за якими буде даватись земля в оренду на той чи інший термін. Було запропоновано скоротити термін оренди землі для більшості орендарів з 10 до 3 років.

Під кінець лідер фракції «Європейська солідарність» і міжфракційного об’єднання «Ми Кам’янчани» Василь Кобильник заявив про намір двадцяти депутатів зібрати позачергову сесію, аби обрати секретаря міськради, нагадавши присутнім, що вони ще 22 грудня підписали звернення до міського голови, аби провести її, проте так і не отримали від Михайла Посітка відповіді, коли така сесія може відбутись. Натомість Михайло Володимирович пообіцяв Василю Володимировичу надати її у письмовій формі.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар