ЗБЕРЕГТИ ВРОЖАЙ ДОПОМОЖУТЬ НАВЧАННЯ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Масштабні навчання провели Кам’янецькі надзвичайники. Тренування вогнеборців і рятувальників проходило 4 вересня у філії «Смотрич» ТОВ СП «НІБУЛОН». Також до проведення навчань долучилися представники районної влади.

За сценарієм виникла пожежа в установці сушіння зерна на 3-му поверсі. Існувала загроза розповсюдження загоряння на всю установку сушки та по галереях – на суміжні поверхи і склади зберігання зерна. Двоє людей опинилися у вогняній пастці на висоті. Їх рятують, одного за допомогою колінчастого підіймача, іншого – використовуючи мотузку. Евакуювавши потерпілих, надзвичайники оперативно ліквідовують самозагоряння зерна.

Кам’янець-Подільська служба з надзвичайних ситуацій спрацювала чітко: швидко розгорнула наявні сили і засоби, провела розвідку і ліквідувала пожежу.

Головну роль у навчаннях зіграв колінчастий підіймач, саме завдяки ньому вдалося дістати людину з сушарки з висоти декількох десятків метрів та завчасно погасити полум’я.

– Якраз такі навчання допомагають водіям і пожежникам вдосконалювати навики і вміння роботи з новою для нас спецтехнікою, що особливо стає важливим у разі реальної пожежі такого масштабу. Тим більше, декілька років тому ми вже мали випадок загоряння на цьому підприємстві – зазначив начальник 2 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС в Хмельницькій області Олег Іванюк.

Загалом, у навчаннях були задіяні 26 працівників служби з надзвичайних ситуацій і 7 одиниць спецтехніки. На думку Олега Васильовича його підопічні справилися із завданнями на тверде «добре».

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар