З ГАРНИМ НАСТРОЄМ І НОВИМИ ЗНАННЯМИ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

4-6 червня делегація рятувальників Хмельниччини з Кам’янця-Подільського та учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 ім. Л.Дмитерка, які є вихованцями місцевого осередку районної дитячої громадської організації «Клуб юних миротворців» взяли участь у ІІ Міжнародних технічно-медичних маневрах «ZNIWA 2021», що відбулися в м. Білосток республіки Польща. Очолював делегацію з України голова Кам’янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич.

Маневри були організовані в заповіднику в Свєнта-Вода на околиці містечка Василькова. У навчаннях взяли участь близько 200 пожежників і членів рятувальних загонів з Польщі, Італії, України, Молдови та Словаччини. Усі учасники були розділені на 18 команд, куди входили вогнеборці та рятувальники різних країн. Головна ціль таких маневрів – обмін досвідом у рятуванні людського життя.

Маневри розпочалися з урочистого відкриття та посадки пам’ятного дуба. В другій половині дня стартувала практична частина маневрів. За умовами навчання, на околиці Василькова сталася лісова пожежа. Лінія пожежогасіння становила 450 метрів. Під час запуску води сталася несподівана (змодельована) аварія. Через простріл з’єднувального елемента шланга, один із рятувальників випадково отримав травми голови. Тож стражам доводилося займатися не тільки гасінням пожежі, а й надавати допомогу постраждалим.

Через кілька хвилин рятувальники отримали повідомлення про людей, які опинилися в пасці під завалами колод, що випали з трейлера. Умовні потерпілі, на яких перекинувся причіп, застрягли в транспортних засобах. Тож їх необхідно було евакуювати і надати першу медичну допомогу.

Ще чимало подібних несподіванок та необхідних завдань довелося виконувати рятувальникам. Вони демонстрували своє вміння володіти ситуацією, за будь-яких обставин надавати допомогу потерпілим, не здаватися перед труднощами.

На урочистому закритті усі учасники отримали сертифікати та подарунки від організаторів маневрів. Особливий подарунок отримали наймолодші учасники. Дитячій громадській організації «Клуб юних миротворців» презентували медичний манекен «Little Аnna» для тренувань серцево-легеневої реанімації.

Крім того в урочистій атмосфері відбулося підписання угоди про співпрацю між головою Кам’янець-Подільської районної ради Михайлом Сімашкевичем та Добровольчою спеціальною рятувальною групою пожежної частини «Пожежники разом проти лейкемії» в особі президента Павла Гебальського.

Також підписана угода про партнерство з «Клубом юних миротворців» і вже на наступний навчальний рік планується проведення подібних тренувально-вишкільних маневрів для дітей з Кам’янеччини.

Наступного дня Михайло Євстафійович організував дітям незабутню екскурсію у столицю Польщі місто Варшаву.

Районна дитяча громадська організація «Клуб юних миротворців» дякує голові Кам’янець-Подільської районної ради Михайлу Сімашкевичу за чудову мандрівку та можливість взяти участь у ІІ Міжнародних технічно-медичних маневрах «ZNIWA 2021».

Пресслужба «Клубу юних миротворців».

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар