У Кам’янці-Подільському ветерани силових структур вимагали перерахунку пенсій

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Згідно з пенсійною реформою підвищення рівня пенсійного забезпечення колишнім військовослужбовцям, співробітникам правоохоронних органів передбачалося на 1 січня 2018 року. Однак, Постановою Кабміну від 27.12.2017 р. №1052 «Про внесення зміни до пункту 10 Постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 р.» дату перерахунку було відтерміновано на рік. У середу, 7 лютого, по всій Україні пройшли пікети військових пенсіонерів.

Ветерани-силовики міста та району долучилися до загальнонаціональної протестної акції. Також відбулася їхня зустріч  із міським головою Михайлом Сімашкевичем. Військовим пенсіонерам комом в горлі, що коли вони вже не у строю, то їх держава не бачить, заставляючи виходити на вулиці виборювати свій справедливий достаток.

  • Обіцянки влади підняти військові пенсії виявилися порожнім звуком. Де таке видано, аби матеріальне забезпечення людей, котрі присвятили життя безпеці та охороні країни, рівнялося півторам тисячам гривень. Це відкрита неповага до тих, хто служив батьківщині та носив пагони. Ми подали листи до місцевих органів влади, аби ті зі свого боку втрутилися в ситуацію та звернулися з відповідними зверненнями до центрального керівництва. Ми – їхні виборці, тому мають стати на захист наших інтересів, – розповідає полковник запасу, заступник голови ГО “Всеукраїнського громадського об’єднання звільнених військовослужбовців України в м.Кам’янець-Подільський” Віктор Баранов.

За його словами, міська влада відреагувала запевненням, що питання буде розглянуто на засіданні сесії, в свою чергу РДА відписалася, що це не в їхній компетенції. На адресу виконавчої влади був направлений новий лист з надією, що і район підключиться в допомогу ветеранам військової служби та правоохоронних органів.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар