У Кам’янці-Подільському Асоціація міст України слухала подолян, аби донести їхню думку до керівництва держави

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

15 травня у нашому місті працювала регіональна платформа розвитку місцевого самоврядування «Пульс» Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України. У зібранні взяли участь міські голови та представники міст і громад Хмельниччини, обласні керівники, працівники Державної фіскальної служби та Держохонпраці, журналісти.

Традиційно Кам’янець-Подільський порадував гостей своїми «родзинками»: спочатку поетеса Ольга Зьомко прочитала вірш про місцеве самоврядування, затим гості переглянули мультфільм про наше місто і послухали пісню у виконанні вокального квартету.

З вітальними словами до присутніх звернулися голова регіонального відділення Асоціації міст України, міський голова Славути Василь Сидор, міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич та заступник голови обласної ради Валерій Лєсков.

Під час засідання регіональної платформи розглядалися питання впровадження медичної реформи, декларування договорів з сільськими лікарями, розвитку місцевого самоврядування, децентралізації та об’єднаних територіальних громад, налагодження співпраці між фіскальною службою, органами охорони праці та міськими радами. Перед учасниками виступили начальник департаменту охорони здоров’я ХОДА Яків Цуглевич, головний лікар КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Хмельницького району» Леонід Коцюба, представник ДФС у Хмельницькій області Анатолій Саланський.

Зокрема, Яків Цуглевич презентував стратегію розвитку галузі охорони здоров’я, прийняту обласною радою до 2020 року. Конкретними кроками розвитку медицини на Хмельниччини він назвав будівництво нового корпусу Хмельницької обласної лікарні (загальна потреба коштів на будівництво та обладнання – близько 250 млн грн, уже профінансовано 30 млн грн), реконструкцію приміщення та створення кардіоцентру, а також збільшення фінансування програми закупівлі препаратів хіміотерапії для онкохворих.

– На засіданні напрацьовано певні пропозиції, що цікавлять громаду Хмельниччини. Вже 21 травня ми разом з колегами зустрінемося в Києві з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, аби донести до керівництва держави думку мешканців нашого краю, – прокоментував Михайло Сімашкевич.

На завершення учасники зібрання побували на сучасній ТЕС, яка незабаром буде введена в дію.

Наталя КАМІНСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар