ТРАНСПОРТ ВІДНОВИЛИ, ДИТЯЧІ САДКИ ЩЕ НЕ ВІДКРИВАЮТЬ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Обласна комісія з ТЕБ і НС визначила наступні кроки з пом’якшення карантину

25 травня Дмитро Габінет провів позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час засідання його учасники обговорили наступні кроки щодо пом’якшення в області обмежень, запроваджених у зв’язку з епідемією коронавірусної інфекції.

Як зауважив Дмитро Габінет, постанова Кабінету Міністрів України щодо ІІ етапу пом’якшення карантину була опублікована напередодні минулого засідання ТЕБ і НС, а тому у членів комісії не було часу належним чином її опрацювати та підготувати усі заходи. Саме тому у п’ятницю були прийняті рішення лише щодо деяких таких заходів, зокрема, відновлення транспортного сполучення на міських та приміських маршрутах, проведення спортивних змагань, тощо. Наразі після аналізу положень постанови та показників, які були визначені для оцінки ситуації з поширенням в регіоні COVID-19, в облдержадміністрації дійшли згоди, що доцільно запровадити таку ж оцінку в розрізі адміністративно- територіальних одиниць області.

Оскільки показники кількості охоплення тестуванням та заповненості ліжкомісць в опорних закладах не можуть бути використані в розрізі районів, то основним критерієм обрано кількість виявлених випадків COVID-19 за тиждень на 10 тис.населення. Він базується на загальнообласному, який має не перевищувати 12 випадків на 100 тис.населення. Таким чином, регіони, де показник захворювань, що були виявлені за останній тиждень складає менше 1,2 випадків на 10 тисяч населення, вважаються готовими до наступних кроків пом’якшення.

Згідно статистичних даних, цей показник перевищено у 8 районах та містах: м.Старокостянтинові (4,6), м.Кам’янці-Подільському (1,82), Білогірському (1,5), Дунавецькому (1,6), Кам’янець-Подільському (2,0), Славутському (1,3), Старокостянтинівському (1,4) та Шепетівському (1,2) районах. Також, незважаючи на показник 1,1 до переліку включать м.Нетішин, зважаючи на його особливий статус та наявність об’єкту критичної інфрастрактури.

Дмитро Габінет наголосив, що такий крок дозволить ефективніше контролювати ситуацію в тих регіонах, де спосерігається спалах захворювання і таким чином запобігати поширенню хвороби в області в цілому: “Якщо в рамках області ми перевищимо показник 12 випадків на 100тис. населення, то область автоматично повернеться до тих карантинних обмежень, які існували раніше. Тому маємо втримати ситуацію, і зацікавленість у цьому має бути у кожної із сторін: як в органів державної влади, так і в органів місцевого самоврядування. “

Окремо обговорили питання щодо відновлення роботи дитячих дошкільних закладів. За інформацією міських рад м.Хмельницького, м.Славути та м.Шепетівки, вони будуть готові відкривати такі заклади не раніше, ніж 1.06.2020. Так у м.Хмельницькому планують з 01.06 відкрити 39 з 41 закладів (орієнтовно 6,2 тисячі дітей), у м.Славуті – 7 з 11 садочків з 08.06 (близько 270 дітей), у м.Шепетівці – орієнтовно 12 (розглядають можливість організації зведених груп). У Кам’янці-Подільському з урахуванням епідемічної ситуації відкриття дитячих садків планують не раніше кінця червня-початку липня.

Таким чином за результатами обговорення та консультацій з представниками органів місцевого самоврядування комісія вирішила з 27.05.2020 дозволити головам районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування за умови відповідності ознакам, визначеними п. 4 постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 року №392 з 27.05.2020 року проведення релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід за виключенням міст: Нетішин, Кам’янець–Подільський, Старокостянтинів та Білогірського, Дунаєвецького, Кам’янець-Подільського, Старокостянтинівського, Славутського, Шепетівського районів.

Разом з тим, головам районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації доручили до 01.06.2020 року:

 здійснити оцінку ризиків, щодо спроможності закладів дошкільної освіти забезпечити належне виконання вимог визначених постановою Головного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року №25
 вжити заходів щодо забезпечення закладів дошкільної освіти необхідною кількістю засобів індивідуального захисту, дезінфікуючими та іншими засобами з метою забезпечення відновлення діяльності з дотриманням вимог постанови Головного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року №25

У п’ятницю за результатами вжитих заходів та з урахуванням епідемічної ситуації на черговому засіданні ТЕБ і НС буде прийняте остаточне рішення щодо функціонування дитячих садків.

За інформацією Хмельницької ОДА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар