Тісна співпраця дає результати

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Плануючи перелік об’єктів, які потрібно відремонтувати чи збудувати, районна влада Кам’янеччини, перш за все, виходить з потреб території, вивчаючи пропозиції громад, запити людей і, звичайно ж, можливості бюджету. Із вирішенням останнього вже вкотре допомагає народний депутат України Володимир Мельниченко.
За сприяння Володимира Володимировича керівництвом району за 2017 рік уже реалізовано багато проектів та ще стільки ж заплановано. Так, з державного бюджету в районну скарбницю надано субвенцію на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у сумі 2500000 гривень, які спрямують на:
– капітальний ремонт (утеплення) 2-х корпусів Довжоцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, колегіум» (1007000 гривень);
– капітальний ремонт приміщення дошкільного навчального закладу «Калинка» в селі Оринин (130000 гривень);
– капітальний ремонт Будинку культури в селі Оринин (289000 гривень);
– капітальний ремонт фасаду (утеплення) сільського Будинку культури та благоустрою прилеглої до нього території в с.Грушка (803000 гривень);
– капітальний ремонт фасаду та фойє сільського Будинку культури в с.Велика Слобідка (271000 гривень).
Також за сприяння народного депутата України в районі наразі тривають роботи з будівництва другої черги газопроводу, що має забезпечити блакитним вогником населені пункти Завальського напрямку. З Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році виділено кошти в обсязі 7000,0 тис.грн.
Не забувають у Кам’янець-Подільському районі й про потреби школярів та вихованців дитячих садочків. Під час цьогорічної підготовки до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період у навчальних закладах акцентується увага на заходи з енергозбереження та утеплення приміщень, які в подальшому дадуть змогу зекономити бюджетні кошти.
Так, 1 серпня народний депутат України Володимир Мельниченко, голова районної державної адміністрації Василь Сукач і голова районної ради Віктор Кривак відвідали навчальний заклад у с.Панівці, щоб ознайомитися із перебігом ремонтних робіт з облаштування системи опалення Пановецької ЗОШ І-ІІ ст., на які у 2017 році вдалося виділити 1123,6 тис.грн.
У Панівцях проживає 154 дитини, 73 з яких відвідує школу. Відповідно до планової мережі, в наступні роки кількість учнів зросте. Сьогодні в школі діє пічне опалення, що не дає змоги забезпечити достатній температурний режим у класних кімнатах. У холодну пору року труби централізованого опалення ледь теплі, відповідно температурні показники не відповідають санітарним нормам. Тож реалізація цього проекту дасть змогу поліпшити умови для персоналу та учнів школи, забезпечити якісні умови для навчання дітей.
Звичайно, ці об’єкти – далеко не повний перелік того, що потрібно зробити в районі. Доводиться знаходити різні способи залучення коштів – і бюджетне фінансування, і залучення інвесторів, і проведення робіт на умовах співфінансування тощо. Планів багато, та завдяки злагодженій співпраці народного депутата України Володимира Мельниченка, керівництва району, депутатського корпусу знайдеться можливість задумане втілити в життя.
Ірина ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар