ШАХРАЇ ЗА ДОБУ ЗБАГАТИЛИСЯ НА 75 ТИС.ГРН

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Поліцейські кам’янеччини безперервно проводять просвітницьку та попереджувальну роботу із запобігання шахрайств. Не дивлячись на це, щодня надходять звернення до поліції від ошуканих громадян. Лише за одну добу шахраї ошукали п’ятьох громадян на загальну суму більше 75 тисяч гривень.

29 листопада, близько 16 години, в Кам’янці-Подільському по вул. Космонавтів шахрай зателефонував до 60-річної місцевої жительки та під приводом зменшення кредитного ліміту заволодів 50200 гривнями з банківської картки потерпілої.

1 грудня, близько 15 години, в м. Кам’янець-Подільський у квартирі по вулиці Соборній двоє невідомих осіб, попередньо представившись працівниками соцзахисту, під приводом видачі пакета з продуктами харчування, зайшли до помешкання та заволоділи грошима в сумі 5000 гривень, які належать господарю квартири.

26 листопада, близько 12 години, в с. Нігин Кам’янець-Подільського району шахрай зателефонував до 57-річної місцевої жительки та представився працівником компанії «Київстар». Він під приводом проведення перереєстрації діючої сім-карти, провів операції, внаслідок яких на ім’я заявниці було оформлено кредит в сумі 12400 грн та знято з картки ПриватБанку кошти в сумі 339 грн.

23 листопада, близько 14 години, невідома особа під час спілкування у месенджері «Вайбер» про продаж товару на одному з інтернет-ресурсів, надіслала потерпілій посилання, після переходу потерпілою за яким, заволоділа грошовими коштами в сумі 1129 грн.

17 листопада шахрай зателефонував до 21-річної жительки с. Івашківці і поцікавився щодо продажу дров, оголошення про що було розміщене в соціальній мережі, та заволодів грошовими коштами в сумі 6300 гривень, які остання перерахувала через термінал самообслуговування на рахунок банківської картки.

Як бачимо, ніяких нових схем в даних випадках шахраї не застосовували. І, зазвичай, потерпілі чули про такі види шахрайств. Тому правоохоронці вкотре наголошують про те, що  персональні дані, банківські номери телефонів, реквізити банківських карток – це ваша персональна інформація! Не називайте своїх персональних даних будь-кому за жодних обставин!

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар