Пиріг зі святкових залишків

Після свят залишилось трохи м’яса і кілька варених яєць від салату? Їм можна знайти прекрасне застосування, використавши як начинку до пирога!

Інгредієнти:

  • для начинки: 300 г ковбаси, буженини чи іншої м’ясної нарізки, 1-2 квашених огірки, варені яйця, якщо в холодильнику залишилися свіжі помідори, можна викласти і їх;
  • для соусу: 100 г сметани, 2 сирих яйця;
  • для тіста: 1 кг картоплі, 1 сире яйце, сіль, перець за смаком, зелень, яка є.

Картоплю відварити й, коли охолоне, натерти на грубій тертці. До тертої картоплі додати яйце, посічену зелень, посолити, поперчити й добре перемішати. Жаростійку форму змастити маслом, викласти картопляну масу й акуратно розподілити, формуючи невеликі бортики.

На картопляну масу викласти шарами м’ясо, огірки та варені яйця (інші складові начинки, якщо бажаєте). Все залити соусом із сметани, змішаної з двома яйцями.

Випікати близько 30 хвилин при температурі 180 градусів, доки не стане золотавим. Зверху можна притрусити зеленню.

 

 

 
   

 

Додати коментар