На Кам’янеччині стартувала програма “Пакунок малюка”

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Молода сім’я Мельників з Оринина не тямить себе від радості. У Майкла і Альбіни 17 вересня народився синочок-первісток. Подружжя ще не встигло «оговтатися» від щастя батьківства, як несподівано з ними трапилася ще одна приємна подія. Родина першою в районі отримала «пакунок малюка». В місті такими дебютантами стали новоспечені татко й матуся Братіки, яким 11 вересня лелека приніс доньку Злату.

А поки дитя подрімувало солодким сном, всім цікаво заглянути в середину бебі-бокса. Велика коробка розміром 43×70×27 см вмістила 25 найменувань предметів, необхідних для догляду за немовлям, та інформаційні матеріали для матері. У комплект ввійшли найголовніші речі, котрі необхідні дитині в ранній період: підгузки, вологі серветки, пелюшки, одяг, термометри для води і тіла, матрац, ковдри, рушник, іграшка, засоби гігієни. Загальна вартість пакунка складає 5 тис.грн.

  • Сюрприз вдвічі приємніший, якщо його не чекаєш. Ми чули про таку державну програму, яка мала стартувати 1 вересня, проте новини передали, що проект загальмувався, тож і не сподівалися щось отримати. А тут взагалі ввійшли в історію, – розповідає подружжя Мельників. – Вміст пакунка приємно здивував. У батьків, котрі ще тільки приходять в себе після пологів, під рукою буде найпотрібніше, аби опікуватися малям якнайкраще. Навіть сама коробка має практичне призначення й може використовуватися як люлька. Якщо одержувати допомогу коштами, то вони швидко розійдуться, а так все для дитинки.
  • Це дійсно підтримка для батьків. Дитина з появою на світ матиме все необхідне, незважаючи на рівень матеріального стану сім’ї. Нехай набір мінімальний, але виручить на початках. Дітки ростуть не по днях, а по годинах, проте першочергові потреби будуть задоволені, – приєдналася до розмови лікар-неонатолог ЦРЛ Людмила Гурська.

Пакунок надаватиметься кожній родині при виписці з пологового будинку, а отримати його зможуть батьки, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини. 13 вересня на районне пологове відділення надійшло 10 бебі-боксів (на Кам’янець-Подільський перинатальний центр – 56). А яка в цілому необхідність у таких подарунках у районі, з цим питанням ми звернулися до завідувача акушерсько-гінекологічним відділенням ЦРЛ Олександра Дудка. За його словами, в місяць народжується десь 15-25 дітей, зрозуміло, що цю цифру наперед не прорахувати. З початку року народилося 162 дитинки, в минулому році – 216 немовлят. Тож у лікарні чекатимуть на другий транш «пакунків малюка». Адже ще 6 заяв лежать на столі лікаря від сімейних пар, котрі виписалися з пологового до приходу першої партії бебі-боксів. Їм мають доправити пакунки пізніше і вручити уже заднім числом. Знову в тих, хто наверху, слова вирвалися раніше, аніж з’явилися думки про те, що дорога ложка до обіду.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

 

 

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар