Лимон і оливкова олія: як легко помити мікрохвильову піч

Автор: | Опубліковано Новини, Поради Немає коментарів

Відомо, що мікрохвильовку не можна мити абразивними засобами. Вони можуть ушкодити внутрішній шар, який відбиває хвилі. Не можна терти, сильно натискати, використовувати жорсткі губки й мочалки – так ви ушкодите поверхню печі. До миття оцтом і лимонною кислотою теж не можна вдаватися часто, аби нічого не пошкодити.

Якщо забруднення незначні, склянку води потрібно вилити в тарілку, поставити у СВЧ і закрити дверцята. Включити мікрохвильовку на повну потужність. Пара розтопить жирові відкладення, що почали накопичуватися на стінках, і їх буде легко видалити вологою губкою.

Середні забруднення легко видалити за допомогою лимона. Розрізаємо його навпіл, вичавлюємо сік у широкий посуд з водою (потрібно приблизно 2 склянки води). Лимон кидаємо туди ж. Миску – у піч, піч – на повну потужність. І чекаємо 5 хвилин. Потім вимикаємо, але дверцята не відкриваємо й чекаємо 15 хвилин. Конденсат з лимонним соком добре розчиняє жир, який потім легко видалити вологою губкою. Замість лимона можна покласти в миску столову ложку лимонної кислоти чи застосувати соду.

Сильні забруднення можна видалити за допомогою оцту. Змішуємо оцет з водою в пропорції 1:1. Оцет найкраще взяти столовий, 9-відсотковий. Змочуємо сумішшю губку й наносимо на жирні плями в мікрохвильовці. Можна протерти сумішшю всю внутрішню поверхню, а на жирові плями нанести побільше рідини.

Залишаємо на 20 хвилин із закритими дверцятами. Потім протираємо піч вологою губкою вже без оцту. Після чого залишаємо мікрохвильовку з відкритими дверцятами: вона висохне, а оцет вивітриться.

Якщо застарілі плями не видалилися, то можна протерти їх губкою, змоченою в оливковій олії.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар