Як у Колодіївці з адмінбудинку сільради клуб зробили

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У Колодіївці 16 лютого відбулася незвична подія – відкриття культурного закладу у відремонтованому адмінприміщенні сільської ради.

Село, де проживає близько 800 чоловік, довгий час перебувало в культурній ізоляції. Колись Колодіївка мала свій клуб, будівля якого належала радгоспу «Колодіївський». Але з часом її продали та облаштували під магазин, який діє і дотепер. Після об’єднання, розв’язуючи проблемні питання кожного села, вирішили підлаштувати під сільський клуб найбільшу кімнату адмінприміщення сільської ради.

Ремонтні роботи тривали майже рік. І в результаті – оновлений заклад культури із сучасним ремонтом, енергозберігаючими вікнами, повністю переобладнаним актовим залом, красивою сценою. Провели опалення, закупили нові стільці, жалюзі. Сьогодні приміщення клубу не впізнати. Кошти на його ремонт виділили з бюджету Китайгородської сільської ради об’єднаної територіальної громади. На оновлення клубу витрачено чимало сил, щоб місцеві жителі мали змогу в комфортних умовах проводити святкові заходи та дозвілля.

Привітати жителів Колодіївки із гарною подією та перерізати святкову стрічку на честь відкриття оновленого закладу завітало чимало людей, а також ті, без кого це свято не відбулося б, бо саме вони були ініціаторами ремонту, – це сільський голова Юрій Безродний та староста села Ольга Беззубенко.

Юрій Васильович подякував усім, хто доклав зусиль до відновлення клубу, закликав громаду до активної роботи, спрямованої на відродження та розвиток культурно-мистецького надбання краю. Без перебільшення, сьогодні маємо визначну подію не лише для села, а й для всієї об’єднаної територіальної громади. Відтепер життя у Колодіївці ще більш пожвавиться, бо оновлений клуб стане не лише місцем для проведення концертів, зустрічей, а й гуртуватиме людей за їхніми інтересами, залучатиме дітей до виявлення своїх талантів і здібностей.

На новенькій сцені першими виступили найменшенькі жителі с.Колодіївка – вихованці Колодіївського ДНЗ «Віночок», талановита молодь, учні та вчителі Колодіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів. За гарною українською традицією, яка успішно підтримується впродовж створення Китайгородської сільської об’єднаної територіальної громади, на свято із музичними привітаннями завітали гості із сусідніх сіл: переможець КВК-2018 – команда з с.Дерев’яне «В яблучко», фольклорний колектив «Рогізнянка» с.Рогізна, бібліотекар с.Вихватнівці.

Залишається лише побажати, щоб в сільському клубі завжди було багатолюдно, щоб кожен мав змогу тут отримати культурне збагачення та приємні враження від культурних заходів.

Прес-служба сільської ради.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар