Дорогими бабці стали в Жванці

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Оптимізація знайшла собі ще одну жертву в нашому районі – закрито відділення стаціонарного догляду для постійного проживання в с.Жванець. Пригадується, як на його відкриття у 2010 році особисто приїжджав тодішній голова ОДА Василь ЯДУХА. Цей заклад був першим у районі територіальним центром обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Але не пройшло й десятиліття, як він перетворився на таку собі валізу без ручки — нести важко, а кинути шкода. Відділення знаходилося в районному підпорядкуванні, нині ж, відштовхуючись від тих цифр, якими наразі оперує бюджет, його утримання перетворилося на розкіш. За інформацією керівника територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) РДА Павла Довгопола в рік це відділення обходилося району в 700 тисяч гривень.

– Ми до останнього намагалися відтермінувати закриття закладу. Проте навіть за цих три роки, відколи я його очолив, він не мав стовідсоткової наповнюваності. Розраховане відділення на 15 осіб, а на момент ліквідації тут обслуговувалося всього 7 громадян при штаті у 9 працівників. За такого малого навантаження фінансування на одну людину зросло на значну суму. Якщо у відділенні стаціонарного догляду для тимчасового проживання в смт Стара Ушиця собівартість проживання людини вартує 4-5 тис.грн., то в Жванці вона перестрибувала 6 тис.грн. Через таку разючу недоукомплектованість прийнято рішення припинити роботу центру. Його діяльність просто недоцільна, – коментує ситуацію Павло Довгопол.

Одинокі громадяни без даху над головою не залишилися. Їх переселено до відділення територіального центру в Старій Ушиці. Не все зрозуміло з подальшим функціональним призначенням самого приміщення вже колишнього будинку для престарілих й чи візьме його до себе Жванецька ОТГ. Поки що воно залишається на балансі району.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар