Медова паска з цукатами

Автор: | Опубліковано Кулінарія Немає коментарів

Інгредієнти: молоко – 170 мл, цукор – 180 г, жовтки – 4 шт., дріжджі сухі – 1 пакетик, борошно – 500 г, вершкове масло – 180 г, лісові горіхи – 100 г, родзинки – 80 г, мед – 1 ст. ложка, ванілін – 1/3 ч. ложки, сіль за смаком, жменя цукатів.

Змішати дріжджі з половиною борошно, додати підігріте молоко, 1 ст. ложку цукру, замісити опару. Поставити в тепле місце, щоб піднялася. Жовтки збити з цукром, додати масло, мед, сіль і ванілін. Додати цю масу та борошно, яке залишилося, в опару. Замісити тісто та поставити в тепле місце на 40 хвилин.

Обім’яти тісто, додати цукати, родзинки та подрібнені горіхи. Залишити в теплому місці на півгодини. Змастити форми для пасок маслом. Розкласти тісто на 1/3 висоти форми, залишити підніматися. Змазати верхівки пасок яйцем, випікати 30 хв. при температурі 180 °С.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар