Час вимагає нових підходів

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

Прискорення та ускладнення процесів суспільно-економічного життя вимагає нових знань, умінь та підходів. На семінарі-нараді, що проходив у залі засідань Кам’янець-Подільського фінансового управління райдержадміністрації, керівник цієї установи Олександр Федик разом з начальником бюджетного відділу Наталією Пілець (на знімку) обгрунтовано переконали керівників, головних бухгалтерів, економістів бюджетних установ та підприємств, які отримують дотації з бюджету, в необхідності запровадження програмно-цільового методу планування й виконання районного бюджету в 2013 році, ознайомили присутніх з основами його застосування.

Олександр Григорович наголосив, що документом, який містить повну інформацію про бюджетну програму та застосовується для здійснення спостережень, оцінки реалізації, контролю за ефективністю виконання й цільового використання бюджетних коштів, є її паспорт. Він визначає мету, завдання, напрями, відповідальних виконавців, результативні показники.

Мета має бути реальна й досяжна, що передбачає кінцевий результат і відповідає пріоритетам державної та регіональної політики. Завдання – конкретні, що включають комплекс заходів, передбачаючи основні етапи досягнення мети та шляхи виконання.

Наталія Зіновіївна докладно зупинилася на правилах складання паспортів і зазначила, що головні розпорядники й фінансове управління контролюють достовірність і повноту інформації, яка в них міститься, забезпечують відповідність змісту бюджетних програм рішенням на відповідний період, бюджетному розпису, порядкам використання бюджетних коштів.

Учасники семінару-наради одностайно зійшлися на думці, що запропоновані нововведення позитивно вплинуть на формування й виконання бюджетів усіх рівнів, ефективне використання бюджетних коштів.

Володимир СКОБ’ЯК

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар