За експертизою ДНК ідентифіковано загиблого бійця з Гринчука

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Молодший сержант 80-ї бригади Едуард Слободян 1986 р.н. з с.Гринчук три з половиною роки вважався зниклим безвісти. Покликаний по мобілізації 1 серпня 2014 року, після навчання на Яворівському полігоні, був доставлений на Луганщину. А вже 5 вересня був його перший бій в районі села Цвітні Піски Луганській області , який став останнім. Інформацію передає видання Цензор.НЕТ.

В той день в засідку потрапив “Айдар”, що вийшов з Металіста, далі йшла бригада нашого земляка. Військові знали про те, що “айдарівців” розбили, але полями обійти не могли, тому проривалися на великій швидкості трасою, та все ж потрапили під обстріл.

Як розповів заступник голови ГО “Союз ветеранів десанту”, в минулому командир БТР №125 Ігор Бездухов, БТР №129, де Едуард Слободян був кулеметником, підбили, після чого він з’їхав з дороги в лісопосадку.

  • Хлопці, які були на цій машині, до останнього вели бій. На відео, яке потім виклали в мережу російські найманці, видно БТР, який горить, а на крики: “Укропи, здавайтеся!” відповідає кулемет. Тіла загиблих вдалося вивезти і захоронити на кладовищі в Старобільську. Вони були в жахливому стані, тому ідентифікувати бійців довелося за ДНК. Троє з нашої роти до сих пір вважаються зниклими. Едуарда ідентифікували більш ніж через три з половиною роки. Експертизу проводили в Дніпрі, – повідомив Ігор Бездух.
  • Як інформує сайт міської ради поховають бійця на Алеї слави в Кам’янці-Подільському. Про дату та час буде повідомлено додатково.

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар