НА КОМПРОМІСИ НЕ ПОГОДЖУЮТЬСЯ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Запланована на 23 вересня 16 сесія Кам’янець-Подільської міської ради так і не змогла розпочатись. Депутати, представники депутатської групи «Ми Кам’янчани» заблокували сесійну трибуну і президію. Головні їхні вимоги – поставити на голосування питання, які пропонувались депутатської групою. Зокрема, регулярно, кожен місяць проводити сесії із земельних питань, а також, щоб міський голова запропонував врешті кандидатуру до обрання на посаду секретаря міськради.

Крім того, в сесійній залі було багато людей, які прийшли, щоб домогтися вирішення своїх питань. Жителі села Зіньківці хочуть аби їм залатали дорогу, посприяли тому, щоб маршрутка до Кам’янця і далі курсувала (перевізник з жовтня відмовляється їздити) і не закривали сільський ФАП. Працівники КП «Комбінат благоустрою» вимагають від міської влади ліквідувати заборгованість із зарплати за 5 місяців. Стосовно ж земельних питань, то прийшли десятки зацікавлених простих громадян, вимагаючи таки розглянути їхні питання, які не можуть вирішитися уже півроку.
Після початку блокування трибуни міський голова Михайло Посітко оголосив перерву на консультації між головами фракцій міськради. Які після майже півторагодинної перерви закінчилися нічим. Весь цей час присутні у сесійній залі висловлювали невдоволення тим, що робота ради заблокована, і їхні питання депутати не збираються розглядати. Тож біля трибуни неодноразово виникали словесні перепалки.

За результатами консультацій міський голова Михайло Посітко заявив, що на головну вимогу опонентів про обрання міського секретаря він відмовляється йти. У відповідь голова депутатського об’єданння «Ми Кам’янчани» Василь Кобильник запевнив, що допоки не будуть виконання всі їхні вимоги, які постійно ігноруються міською владою, не може й мови бути про розблокування ради. Вмовляння і тиск прихильників міської влади розпочати роботу, адже на порядку денному стоїть ряд важливих питань, які стосуються життєдіяльності міста, не подіяли на опозицію. Врешті міський голова знову голосив перерву до 2 години і закликав опонентів до діалогу. Однак діалогу не вийшло, і засідання чергової сесії перенесли на 24 вересня.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар