Кам’янецькі пасіки пронумерують: все для розвитку вітчизняного медовиробництва

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

В Україні планують створити єдиний реєстр пасічників. Про це йшлося нещодавно під час зустрічі голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи та голови Спілки пасічників України Володимира Стретовича. Це дозволить координувати співпрацю бджолярів та сільгоспвиробників, зокрема, щодо уникнення загибелі бджіл під час обробки полів та садів пестицидами, дасть змогу активніше залучати інвестиції для розбудови бджільництва, сприятиме створенню кооперативів із переробки продукції бджільництва та допоможе пасічникам виробляти безпечну та якісну продукцію як для внутрішнього, так і зовнішнього ринків.

Як наголосив Володимир Лапа, розвиток вітчизняного бджільництва є надзвичайно важливим. Свідченням того є активне відкриття нових ринків збуту цієї продукції: наразі право експорту меду мають 67 українських суб’єктів господарювання.

За умовами проекту передбачається облік пасік і вуликів для забезпечення прослідковуваності сировини й товару. Так, кожному вулику буде присвоєно свій номер.

Ще одним важливим кроком є створення он-лайн мапи пасік України. Це дасть змогу покращити координацію дій та комунікацію вітчизняних бджолярів, зняття проблем із переміщенням пасік на час цвітіння певних культур та допоможе фермерам налагодити співпрацю із бджолярами.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар