Громаді Оринина вже поперек горла стали «американські гірки»

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

На справжнісінький атракціон перетворюється проїзд автотрасою «Кам’янець-Подільський – Скала Подільська». Дорога Р-24 є регіонального значення, але держава відверто «забула» про неї. Асфальтне покриття на цьому відрізку настільки розбите, що на ньому живого місця не знайти. Яма на ямі, і між тими вибоїнами дороги не видно. Якось спостерігали, як іноземні туристи повисувалися з вікон автобуса й швидко фотографували дірявий шлях, як щось інопланетне.

  • Це суцільна вирва. Тут не те що машини в’язи собі крутять, а вже й пройти немає як, – нарікають мешканці с.Оринин. – Коли йде дощ, то через дорогу переправляєшся вбрід.

Одними словами горю не завадиш, тож 13 травня громада вийшла на мирний протест з єдиною вимогою капітального ремонту аварійно небезпечного сполучення. Адже, за словами Орининського сільського голови Валер’яна Мокрицького, з 1991 року воно істотно не реанімувалося, обходилися лише ямковими ремонтами. Тим шляхом рухається великогабаритний транспорт, котрий остаточно руйнує покриття. Ніби метеорити впали – ями довжиною до 20 м та глибиною до 30 см вкрили дорогу по всій протяжності. Для людей така ситуація, як ціла катастрофа. Автомобілі, шукаючи проїзд, мало не заїжджають на подвір’я та псують огорожі. Від руху перезавантажених фур не витримують стіни будинків й дають тріщини.

Почути думку громади приїхали голова райдержадміністрації Василь Сукач та депутат обласної ради Василь Строяновський. Очільник району, переповідаючи начальника філії «Кам’янець-Подільська ДЕД» Василя Чорного, зазначив, що наразі Служба автомобільних доріг приступила до вирішення проблеми й впродовж наступного тижня здійснюватиметься ямковий ремонт орининської ділянки траси.

Опісля подій учасник акції сященослужитель Василь Левицький на своїй сторінці у Фейсбук відмітив:

  • Це перший крок до великої перемоги. Влада, дізнавшись про наш мітинг, ще до його початку прислала бригаду автодору і почала ремонтні роботи. Щоб нас підкупити… Але також з обох сторін перекрила рух автотранспорту до нашого села, щоб ми не викинули відео і фото із заторами в інтернет-ресурси. Якщо влада не виконає наші вимоги, то ми зробимо повномасштабну безстрокову акцію на межі Тернопільської і Хмельницької областей і тоді нас не об’їдуть.Це маленький сигнал. Нам потрібно єднатися,бо в єдності наша сила.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар