Здоров’я

ДОДАМО ПЕРЦЮ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
До складу раціональної дієти, що запобігає ураженню серця та судин, входить солодкий перець. Учені стверджують, що вживання продуктів, які містять багато каротину (це 40-50 г перцю, півтори морквини), майже на 50 відсотків знижує ризик інсульту, а хворим із інсультом допоможе подолати наслідки нападу. Так само корисний перець для запобігання

ПРОТИМІКРОБНА ТА ЖОВЧОГІННА ЧОРНУШКА

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Чорнушка, або чорний кмин (нігела), належить до спецій. Її дрібне насіннячко містить три важливі кислоти: омега-3, омега-6 і омега-9. У насінні чорнушки містяться також стероїди, ефірна олія, жирна олія зі значною кількістю нежирних кислот, тритерпенові сапоніни тощо. Ці речовини посилюють діурез, справляють антиоксидантну, жовчогінну, протимікробну, вітрогінну, глистогінну дію. Вживання

КОЛИ ПРИЙМАТИ ЛІКИ?

Автор: | Категорії Здоров'я 2 коментарі
Виписуючи той чи інший медичний препарат, лікар зазвичай указує, коли його треба приймати: до їди, після або разом з їжею. Все це має дуже важливе значення, нехтувати такими настановами аж ніяк не можна. Бо якщо вживати пігулки та краплі хаотично, вони не лише не дадуть користі, а й можуть

СТАРІСТЬ МОЖЕ БУТИ КРАСИВОЮ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Проживши немало років, 38 із яких нероздільно з медициною, можу впевнено говорити про деякі речі, наприклад, старість. Звісно, старість – це хвороби, незручності, біль, безпорадність, часто – втрата пам’яті. Старість вважають невиліковною і радять приймати як неминучість. Статистика стверджує, що в середньому кожний, хто переступив 50-річний рубіж, має дві

НЕ ЗАБУВАЙМО ПРО ЧОРНУ РЕДЬКУ

Автор: | Категорії Здоров'я 2 коментарі
Чорна редька славилася своїми цілющими властивостями ще в сиву давнину. Вже тоді багато людей використовували її при деяких застудних і вірусних захворюваннях. Нині цей непоказний на перший погляд коренеплід, як і раніше, має велику популярність. Адже корисні властивості цього овоча нікуди не ділися. Чорна редька найгіркіша, але й найкорисніша.

ЧОМУ ВОСЕНИ ВАРТО ПЕРЕГЛЯНУТИ СВІЙ РАЦІОН

Автор: | Категорії Здоров'я 1 Коментар
Восени також треба стежити за власним раціоном. Літо практично закінчилося, але це не означає, що можна розслабитися, щоб вже наступної весни готуватися до нового сезону, скидаючи все зайве. Простіше не допускати стану, коли ваше тіло почне просити про допомогу. Крім обов’язкового фізичного навантаження не варто забувати про харчування, без

9 ОЗНАК, ЯКІ ВКАЗУЮТЬ НА ТЕ, ЩО У ВАС НИЗЬКИЙ КРОВ’ЯНИЙ ТИСК

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Низький кров’яний тиск може бути настільки ж небезпечним для вашого здоров’я, як і високий. І якщо ви не страждаєте на хронічно низький тиск, вам варто обов’язково звернутися до лікаря, якщо ви помітите у себе кілька з наведених нижче симптомів, інформує Ukr.Media. ЗАПАМОРОЧЕННЯ Запаморочення і раптова слабкість, які особливо з’являються

ЩО МОЖЕ ІВАН-ЧАЙ?

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Іван-чай, або зніт, або хаменерій (хамеріон) вузьколистий, відомий своїми корисними властивостями ще з часів Руси. Ця трава містить багато вітаміну С, дубильні речовини, залізо, мідь, марганець, а також пектин і флавоноїди. Настій і відвар рослини помічні за таких захворювань, як гастрит, коліт, закрепи, в разі респіраторних хвороб, справляє потогінну

І СМАКУЄ, І ЛІКУЄ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Лікувальні властивості вишні численні. У м’якоті свіжих плодів містяться кумарин і оксикумарин, котрі нормалізують склад крові, її згортання. Це попереджає розвиток серцево-судинних захворювань, зокрема інсультів та інфарктів міокарда. Сукупність вітаміну С і дубильних речовин зміцнює стінки капілярів, підвищує їх тонус, нормалізує артеріальний тиск. Встановлено, що регулярне вживання кісточкових плодів

КРІП І ЙОГО ЦІЛЮЩІ ВЛАСТИВОСТІ

Автор: | Категорії Здоров'я Немає коментарів
Кріп пахучий у багатьох країнах росте у дикому вигляді. В домашніх умовах вирощується як городня зелень, у кулінарії у свіжому і засушеному вигляді використовується як приправа. З медичною метою широко застосовуються плоди (насіння) кропу. Його використовують для поліпшення лактації, нормалізації моторної діяльності кишківника. Настої з плодів цієї рослини ефективні