Дайте оцінку на землі, а на небесах уже Господь його оцінить. У Гуті Чугорській скандал зі священиком

Кожна віруюча людина повинна намагатись слідувати тому шляху, який через своїх учнів залишив нам син Божий. Своєю жертовністю Він показав нам, як ми повинні відноситись одне до одного, як любити і поважати. Сьогодні є велика кількість конфесій та церков, та хто з них має право називатись істинною? У кожного своя правда. На мою ж думку для Отця нашого Всевишнього є важливим не приналежність до певної конфесії, а те, як ми наслідуємо Слово Боже, що ми тримаємо у серці, адже ніщо не може бути приховане від Нього. Чи бачимо ми у Святому Писанні бодай слово про те, яка церква є правильною, а яка ні, чи бачимо ми у Святому Писанні про те, що одні релігійні ритуали є правильними, а інші ні, чи йде там мова про те, скільки який ритуал повинен коштувати? Ні. Христос чітко окреслив заповіді, яким ми повинні слідувати. На жаль дуже часто ми про це забуваємо та піддаємось спокусі. Це стосується і мирян, і що найбільш болюче, священнослужителів. Так сталося, що представники саме Московського патріархату часто забувають про Божі заповіді та берегів не бачать в гонитві за прибутками, намагаючись монополізувати релігійну діяльність.

Саме така історія трапилась з моєю родиною у селі Гута Чугорська. Моя матуся, царство їй небесне, усе життя намагалась притримуватись заповідей та заслужила повагу серед односельчан. Однак ніхто не залишається на цьому світі безкінечно, так і наша мама занедужала, і стало зрозуміло, що варто бути готовому до найгіршого. Ми звернулись до священика греко-католицької церкви, адже саме в ній колись була хрещена мама. Усі дії були дотримані і коли настав час, матуся відійшла до кращого світу.

Та згодом у нас виникла неприємна ситуація з священиком місцевої церкви Олександром Мазуром, який заявив, що нашу матір поховали неправильно і її необхідно перепоховати. Щоб залагодити справу, отець зажадав від нас 500 гривень. Ми, звісно, на це не зголосились.

Пройшов час і уже минулої поминальної неділі ми родиною прийшли віддати шану рідним, які поховані на кладовищі, зокрема і нашій дорогій матусі. За традицією вищезгаданий священик ходив і освячував могили. Коли ж він дійшов до нас, то вирішив влаштувати шоу. Він заявив, що в селі завелись люди, які кличуть всяких «пустих» попів і навідріз відмовився освятити мамину могилу. Частина селян накинулась на нас з докорами, а інша – стали на наш захист. Найбільше вражає те, що є ті, хто щоденно промовляючи в церкві Слово Боже, легко це Слово плюндрує своїми діями. Я звертаюсь до вас, брати і сестри у Христі, та до керівництва УПЦ МП, дайте гідну оцінку цим вчинкам. Як така людина може займати таку посаду, дайте оцінку на землі, а на небесах уже Господь його оцінить.

З повагою родина Калюжняків.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар