Набираємося досвіду, забиваємо м’ячі

Автор: | Опубліковано Спорт Немає коментарів

Лише одна гра залишилась у цьому сезоні у мотобольної команди «Поділля – Мотор», але вона для нашої команди не має турнірного значення, ми знову останні. Незважаючи на це, я хочу відзначити, що прогрес у команди є.
У цьогорічному розіграші кубка України «Поділля» зайняло третє місце, що для команди успіх. Мотобол – специфічний вид спорту, у ньому зрілість польових гравців приходить не в двадцять, і можливо, навіть не у тридцять років, а дещо пізніше. Наша команда ще зовсім молода, декому навіть 20 не виповнилося, і на фоні інших команд ми виглядаємо, не побоюся цього порівняння, дитячим садком.
Раніше на матчі з кам’янецькою командою суперники дивились як на прохідні ігри. Але в цьому чемпіонаті все змінилося. Вони зрозуміли, що гравці не тільки подорослішали, але й набралися досвіду та вміють тримати гру. У цьогорічному чемпіонаті ми жодного разу не дозволяли суперникам залишати свої ворота «сухими». Багато м’ячів забили у чужі ворота, особливо у виїзній серії ігор, де навіть чемпіон – команда «Нива» від наших хлопців пропустила п’ять голів. Ще одним фактором прогресу є те, що до традиційних наших авторів забитих м’ячів Владислава Мудрика та В’ячеслава Янішена додався Денис Новаковський, а хлопцеві немає і двадцяти років.
Не може команда поки що похизуватися не тільки перемогами, а й стабільністю в грі. Як приклад, після справді хорошої гри проти «Ниви», яка відбулася 4 серпня, де «Поділля» хоч і програло з рахунком 1:5, але дало справжній бій чемпіону. Через тиждень хлопці знову програють матч проти «Дружби» – 1:6. І тут мова не про рахунок, а про якість гри, яку показує команда. Процес створення міцної мотобольної команди триває. Це довгий шлях, але не варто забувати, що увесь досвід для наших молодих гравців обмежується вісьмома іграми чемпіонату, інколи додаються ще три-чотири гри в кубку.
Завдяки допомозі благодійного фонду МіСт, яка триває шість років, та завжди надійному плечу підтримки його засновника Дмитра Савенка команда має змогу не тільки планово тренуватись, а й поновлювати техніку. І в цьому важливому компоненті мотоболу ми вже майже нічим не поступаємося іншим українським командам. Звісно, глядачам подобається ходити на матчі, де улюблена команда здебільшого перемагає, але якщо наші мотоболісти і далі будуть тренуватись та набиратимуться ігрового досвіду, то перемоги знову повернуться у наше славне місто. Приходьте на мотобол і підтримайте команду «Поділля» (єдину на теренах Західної України), яка грає саме для вболівальників, адже фактор заповнення трибун має важливе значення у мотивації гравців.
В’ячеслав ГРУШКОВСЬКИЙ, багаторічний вболівальник мотобольного клубу «Поділля-Мотор».

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар