Зупинити живодерство у селі Кам’янка, інакше й до самосуду недалеко

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Зоозахисники, громадські активісти скільки не кричали SOS з приводу знущання та голодомору на конефермі, що у селі Кам’янка, не зверталися до правоохоронних органів, проте конкретних дій, аби припинити катування коней, так і не було. І лихо не стало довго чекати: у соціальних мережах, одна за одною, з’являлися повідомлення про тварин, які гинули від холоду та голоду. Це стало останньою краплею для волонтерів, і не лише місцевих. У горезвісне господарство навідалися зоозахисники з області й те, що вони там побачили, у найжахливішому кошмарі не присниться.

Тому вчора небайдужі громадяни прийшли до районної влади з чіткою вимогою вплинути на ситуацію та покарати власника конюшні за неналежне поводження з тваринами.

  • Як можна на живодерство закривати очі? То не тварини, а шкіра й кістки, які доживають свої дні. Ми зверталися до поліції – нуль реакції. Чому влада бездіяльна, за що отримує заробітну плату, якщо ігнорує такі події в районі? Невже на Рачковського не має управи?! Він нам так і сміється в обличчя – мовляв, продам коня й знову відкуплюся. Люди на межі й готові самі з ним розібратися, – скандували обурені мітингувальники до заступника голови райради Віктора Єрменчука, який вийшов до них на розмову.

Як пояснив чиновник, орган місцевого самоврядування не має повноважень вирішувати цю проблему, натомість це має зробити Кам’янська сільська рада, на території якої знаходиться сумнозвісна ферма. Ніхто не відмовляється допомогти, проте в райраду жодних листів не надходило.

Та люди, схвильовані таким безвихідним становищем, не готові були чути негативних відповідей. Емоції не стихли й тоді, коли до зібрання приєдналася поліція. Як повідомив інспектор сектора превенції районного відділу поліції Олег Горбанюк, 4 лютого за цією справою відкрито кримінальне провадження відповідно до статті 299 ККУ – жорстоке поводження з тваринами, і на його основі клопотання за фактом тимчасового доступу і вилучення тварин з господарства вже передане до суду. Правоохоронці пообіцяли надати копії документа учасникам акції, але частина мітингувальників все ж вирішила піти до приміщення суду, аби справу швидше взяли до розгляду. Бо часу обмаль, люди змушені волати про допомогу, аби врятувати братів наших менших, котрі змогли вижити в тих нелюдських умовах.

Пізніше активістка Лариса Діновська поділилася свіжою інформацією:

– Ми таки вилучили сім коней та одну поні! С.Кам’янка, тварини Рачковського. Ще трьох коней він заховав, ще кілька загинули. Ми йшли пізно ввечері по полях, в руках тримали мотузучки, коні тихо клацали по дорозі, всі виснажені, лише одна кобила інколи подавала голос, бо лоша залишилось позаду, його взяв надійний господар. Коні на тимчасовій перетримці. Дякую тим людям, що дійшли до такої події, нас було 27 чоловік, не три.Щиро дякую НАСТІ БЕРЕЗЮК (представниця хмельницької ГО “Врятуй життя”)!!! Без неї ми б не справилися. А коні і собаки сьогодні отримали шанс на життя! Дякую, Богу!

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар