Від негоди на Кам’янеччині сипалася навіть штукатурка

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

10-11 березня на вулицю було краще носа не потикати. За вікном штормило, а пориви вітру сягали 20 м/с і більше. Не витримували дерева, рекламні щити, покрівля будинків. А в одному з костьолів Старого міста вітер роздягнув стіни – штуктурка й цеглинки дощем летіли додолу на тротуар і дорогу.

Буревій пронісся усією Хмельниччиною. Поміж найбільш постраждалих районів – Кам’янець-Подільський, Красилівський, Чемеровецький та Дунаєвецький. Стихія знеструмила зверх 300 населених пунктів області. Аби знову світилося в оселях жителів, було задіяно 125 ремонтних бригад районів електромереж – більше 500 працівників та 160 одиниць техніки. Як повідомив начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та з питань цивільного захисту населення РДА Василь Григор’єв, у районі негода відімкнула від електропостачання 25 сіл, у більшості з яких його вдалося поновити по «гарячих слідах» в день аварії.

Буревій рвав все на своєму шляху, а рятувальники рвали руки, аби оперативно ліквідувати наслідки негоди. Силами караулу державної пожежно-рятувальної частини №5 було прибрано дерево, що впало на автодорогу H-03 Житомир-Чернівці та перекрило рух автотранспорту. А вже наступного дня надзвичайники звільнили від дерева проїжджу частину у с.Вербка. Непроханим гостем з’явилося дерево до Приворотської школи, пошкодивши вікна навчального закладу. У Кам’янці-Подільському на вул.Гагаріна, 46 та Молодіжній насадження перегородили дорогу, біля дитсадка №30 – завалилися на огорожу, біля дитячої поліклініки дерево підперло приватний будинок, а на Татарській – гаражі. Були вони знесені у дворах вулиць Дружби народів, Годованця, Космонавтів.

Про силу урагану свідчать і відкриті дахи будинків та установ Кам’янеччини. Покрівлю приватного будинку було пошкоджено у центральній частині міста та службовому приміщенні МТВЕ.

– 8 листів шиферу зірвало з жванецької школи, 5 – з клубу в Руді. Одразу поступив дзвінок з сільської ради й завдяки оперативності фахівців 6-ї ДПРЧ вдалося зупинити подальше руйнування та швидко полагодити покриття. Кошти на будматеріали виділили місцеві підприємці. Одноразовою матеріальною допомогою сільські ради обіцяли підтримати ті домогосподарства, які теж потрапили в немилість стихії, – говорить Василь Григор’єв. – Добряче відірвалася погода на будівлі Кам’янець-Подільського міськрайвідділу ДУ «ХОЛЦ МОЗ України», де дах стягнуло повністю. Наразі Слобідсько-Кульчієвецькою ОТГ підраховуються збитки та готується клопотання про виділення коштів на ремонт з обласного бюджету.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар