УРЯД ПОДОВЖИВ ТЕРМІН ДІЇ COVID-СЕРТИФІКАТУ ДО 365-ТИ ДНІВ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Кабінет Міністрів оприлюднив постанову, що передбачає подовження дії міжнародного та внутрішнього COVID-сертифікату із 180 днів до 365-ти з моменту останнього щеплення.

Як передає Укрінформ, відповідний документ розміщено на Урядовому порталі. Зокрема, COVID-сертифікат матиме дві опції (жовтий або зелений) та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий жовтий сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а зелений – про повний курс.

Постановою затверджуються зразки електронних та паперових COVID-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19.

COVID-сертифікат може бути сформований одразу після внесення до центральної бази даних відомостей про отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції. Термін його дії – 72 години, починаючи від години забору матеріалів для аналізу.

Окрім цього, COVID-сертифікат може бути сформований на підставі документів про одужання від коронавірусної хвороби – на чотирнадцятий день після дати забору біологічного матеріалу для відповідного тестування на COVID-19, результат якого є позитивним. Термін дії такого сертифікату – 180 діб від дати забору матеріалів, що дали позитивний результат тестування на COVID-19.

У разі запровадження жовтого рівня епідемічної небезпеки спрощено вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з жовтими чи зеленими COVID-сертифікатами.

Також змінами передбачено, що обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть жовтий чи зелений COVID-сертифікат.

Остаточне рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.
У разі запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть, якщо 100% працівників мають зелений COVID-сертифікат.

За умови наявності в особи, що перетинає кордон України, жовтого чи зеленого сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується й осіб, які прибувають з тимчасово окупованих територій.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар