У Кам’янці-Подільському громадські слухання відкладаються

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Чергова сесія Кам’янець-Подільської міської ради, що відбулася 5 листопада, розпочалася із нагородження Почесною грамотою та сертифікатом на 5 тис.грн кікбоксера, чемпіона світу Романа Головатюка. Тренер спортсмена Анатолій Лобатюк під час вручення нагороди зазначив, що Україна вперше здобула світове золото у надважкій вазі (+91 кг), а оскільки цей вид спорту є олімпійським, то попереду на Романа чекає Токійська олімпіада 2020 року.

Після цієї приємної частини народні обранці безпосередньо приступили до роботи. Але спершу постало питання про створення двох комісій, запропонованих депутатами Василем Гаврилюком і Олександром Жильчуком. Першу – контрольну комісія з питань використання бюджетних коштів, виділених на поточні ремонти в загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах – депутати затвердили. Її звіт планується вже заслухати на грудневій сесії. Що ж до створення комісії з питань житлово-комунального господарства, то така ініціатива не набрала голосів, бо на думку депутатів це питання не було достатньо підготовленим.

Далі депутат Михайло Посітко оприлюднив рішення Кам’янець-Подільського міськрайонного суду про призупинення рішення сесії щодо передачі приміщення по проспекту Грушевського, 42 (другий поверх «Ощадбанку») пану Чалому О.В. в обмін на земельну ділянку по вулиці Крип’якевича, поки ведеться судовий розгляд цієї справи. Нагадаємо, що боротьба за приміщення триває вже півроку, окремі депутати вважають, що обмін не є рівноцінним, тому потрібно провести тендер з продажу об’єкта, який принесе міському бюджету значні кошти, а власнику землі компенсувати нерухомість згідно з оціночною вартістю. Навзаєм протилежна сторона звинувачує своїх опонентів у тому, що вони хочуть придбати конфліктне приміщення для своїх потреб.

Іншим каменем спотикання стало питання про затвердження Положення про громадські слухання. Не дивлячись на запевнення Михайла Посітка, що документ цілком відповідає існуючому законодавству, а сама процедура проведення слухань досить прозора та не потребує додаткових коштів, депутати вирішили відкласти питання до наступного засідання, доопрацювавши його на засіданні депутатського клубу разом із кам’янчанами. За словами прихильників, громадські слухання виступають дієвим інструментом взаємодії місцевої влади і громадськості в складних і потенційно конфліктних питаннях, тому їхнє врегулювання допоможе конструктивному діалогу між владою та містянами.

Депутати затвердили міську програму «Харчування дітей» на 2020 рік, яка стосується безоплатного харчування для дітей-сиріт, соціально незахищених категорій і дітей з малозабезпечених сімей в закладах освіти. Прийняли статут Інклюзивно-ресурсного центру, положення про проведення конкурсу на посади директора та педагогічних працівників цього закладу. Центр займається допомогою неповносправним дітям з метою забезпечення їх соціалізації в суспільстві. Перейменували вулицю Ватутіна на Василя Сліпака, а провулок Головенко-Барського – на Солов’їний.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар