Тримаємо кулачки за Євросоюз

Не будучи членом Європейського Союзу, але намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна в ці травневі дні відзначає День Європи. Європа — континент різних культур, релігійних та правових традицій, але водночас спільних цінностей, тож в Україні це свято сприймається як спосіб долучитися до цих цінностей.

Дуже важливо, щоб молодь, учні більше дізнавалися про європейські країни, рівень їхнього розвитку та місце в світі. Школярі – це найбільш зацікавлена й сприйнятлива цільова аудиторія, яка саме перебуває в пошуках «за» чи «проти» європейської інтеграції. Тому в рамках відзначення Дня Європи в навчальних закладах Кам’янеччини відбулося чимало культурно-масових заходів, що дають можливість краще усвідомити перспективи європейського майбутнього України. Серед них — засідання круглих столів, науково-практичні конференції, форуми, учнівські читання та публічні дебати з питань європейської інтеграції, виставки фотоколажів, малюнків, творчих робіт на тему: «Європа очима дітей», флешмоби, шкільні лінійки, інформаційно-просвітницькі години, хвилини з мистецтвом, бесіди, диспути, брейн-ринги тощо. В бібліотеках навчальних закладів організовано книжкові експозиції сучасних письменників Європи, конкурси читців європейської поезії.

Також 11 травня перед центральним входом до РЦКМ «Розмай» було урочисто піднято Державний Прапор України та Прапор Європейського Союзу. Цю почесну місію виконали та голова райдержадміністрації Василь Сукач та учень Жванецької ЗОШ, срібний призер Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій Андрій Балац. У заході взяли участь т.в.о.першого заступника голови, керівник апарату адміністрації Маріанна Великохатько, заступник голови райдержадміністрації Микола Чумак, помічник народного депутата Ірина Камінська, начальники структурних підрозділів районної державної адміністрації, учасники АТО, вихованці ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою та жителі Кам’янеччини.

— Сьогодні мир і стабільність в Україні — це подальший сталий розвиток усієї Західної Європи. Саме ми, українці, захищаємо Європу від варварства, агресії, тиранії та мілітаризму. День Європи — свято всіх українців. Декілька годин тому Рада Європи проголосувала за прийняття безвізового режиму для України і вже за 20 днів наші громадяни зможуть впевнено, чесно та без проблем перетинати кордони країн Європейського Союзу. Тож щиро вітаю вас зі святом від себе особисто, від імені голови районної ради, депутатського корпусу, народного депутата Володимира Мельниченка та від імені всіх людей, які тримають кулачки, аби Україна увійшла до вільної європейської унії. Немає Європи без України, а України без Європи, — зазначив у своєму виступі Василь Сукач.

На завершення перед учасниками зібрання пройшли, карбуючи стройовий крок, вихованці ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Наталя КАМІНСЬКА.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар