Про Гораївку дізналися в Австрії

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Фотограф Анатолій Бабійчук зробив півтисячі світлин в українському селі – Гораївці. 95 з них увійшли до виданої в Австрії фотокниги “Horaivka”. Роботу випустило  австрійське видавництво Fotohof edition.

Анатолію Бабійчуку 42 роки, він народився у Червонограді. Під час навчання на економічному факультеті Київського університету імені Тараса Шевченка стажувався в Австрії, де і продовжив вчитись у Віденському економічному університеті. “Під час навчання почав відвідувати лекції у Віденській Академії мистецтв. Відчував якийсь потяг до цього”, – розповів Бабійчук DW. Уже потім, працюючи програмістом, Бабійчук вступив до Академії на відділення “Фотографія і образотворче мистецтво”. “Зараз я позиціоную себе як митець, який працює з фотографією”, – каже Анатолій Бабійчук.

Фотороботи  Анатолія Бабійчука є в колекції міністерства культури Австрії та магістрату Відня.

  • Він серйозно ставиться до свого українського коріння, обрав для своєї книги конкретну тему, а саме – портретування села Гораївка, оформив у гарну фотографічну розповідь людей, будівлі та ландшафти цього села … Гораївка – село, яких в Україні тисячі. Але для фотографа Анатолія Бабійчука воно має свій образ, котрий він закарбував на світлинах. Мовою фотографії він створив пластичну і зворушливу фотокнигу”, – сказали DW у видавництві про українського фотомитця.
  • За матеріалами DW.
Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар